Karihaug leirsted


Karihaug eies og drives av Normisjon region Nordland, og ligger i Bleikvassli i Hemnes kommune. For å komme deg til Karihaug kjører du til Korgen, og tar av E6 der. Følg veien mot Bleikvassli, 22km, og ta av til høyre mot Karihaug. Ta til høyre igjen rett etter den lille brua, og kjør opp bakken.

En del av leirene på Karihaug er et samarbeid mellom Acta - barn og unge i Normisjon, og NMS-U (Det Norske Misjonsselskaps ungdomsorganisasjon).

Bygning: Karihaug består av en stor bygning med tre internatfløyer. To som vises på bildet, og en som går 90’ ut fra den på baksida. Resten av huset inneholder kjøkken, spisesal, peisestue, møtesal, bordtennisrom, tørkerom og diverse andre bruksrom. Hvert internatrom inneholder 2,3 eller 4 sengeplasser, en vask m/speil, garderobeskap, bord og stoler. Det er felles toalett og dusj i gangen.

Uteområde/natur
: Utenfor Karihaug finnes et kupert område som kan benyttes til turer, "natursti", lek og anna moro. Leirstedet har også kano til bruk. Det er en fotballbane og en stor parkeringsplass rett utenfor. Vinterstid er det mye snø på Karihaug. Dette gir gode muligheter for mange aktiviteter ute: ski, aking, bygging av "snøhule" osv. Ved å gå 15-20 min fra leirstedet kommer man til "Køtaområdet" med køte, grillplass, stabbur og sanitæranlegg. Driftsansvarlig er Belikvassli bygdelag og bruk avtales med dem. (styreleder er Magnar Zahl).

I tillegg finnes et bygdemuseum i Utigarn. Det er en unik samling av bruksgjenstander fra nær og fjern fortid. Her kan man lære mye om hvordan folk sin hverdag før i tiden var - en kunnskap som stadig færre kjenner til idag.
 
Karihaug leies også ut til andre arrangementer. For mer informasjon, kontakt Karihaug v/Laila Bleikvassli på tlf. 415 60 792 eller regionskontoret på tlf. 404 37 692.
Adresse: Karihaug leirsted, 8647 Bleikvasslia