Glendrangeposten - mars

07 april 2017

Varmetiden er her for fullt. Det er vanskelig å se for seg at det et sted i verden kan være snø og kjølig regn. Jeg blir nesten slått i bakken av varmen når jeg går ut døra. Arbeiderne kommer på jobb helt dradde i ansiktet fordi det er tredje natt på rad de ikke har sovet, selv om hele familien sover ute. Men jeg skal spare dere for beskrivelser av svetteutslett og varmetid, ønske dere en god vår der hjemme, og dele noen oppløftende nyheter fra Senegal.   

Bygg – reis deg!  
Vi hadde i utgangspunktet ikke tenke å bygge boliger for misjonærer i Senegal, men etter å ha forsøkt å leie gode hus i et par år, måtte vi innse at det lureste nok allikevel ville være å bygge.  Så er det ikke så lett å bare bygge heller. Først må man jo ha en tomt, og det er ikke så raskt gjort. Men rett før jul hadde vi tomt på plass, og så kunne vi begynne å planlegge hvordan vi skulle bruke denne tomta. Det har vært mye korrespondanse med «byggmisjonærer» som har erfaring med å bygge både i Mali og på Elfenbenskysten. Og i slutten av februar var endelig tegningene på huset godkjent og misjonærene i Senegal, Kristian og Møyfrid, kunne sette i gang arbeidet.  

Det har nok vært mye nye utfordringer og ting å ta stilling til, for både Kristian og Møyfrid. Men nå når jeg var på besøk for å se resultatet så lang, ble jeg mektig imponert.  Vi har fått en fin tomt, med plass til både et bittelite gjestehus og et hovedhus. På tomta finnes allerede et stort mangotre, som er godt både for frukten og for skyggen den gir (særlig på denne tiden av året).  Her tror jeg en ny misjonærfamilie kan komme til å trives. Huska er allerede hengt opp i treet og venter bare på flere barn å leke med.

Det gjenstår en del på huset ennå, og så skal vi jo ha møbler! Det er et kapittel for seg selv. Alle møbler må bestilles hos det lokale snekkeren. Det er ikke sikkert at det du hadde i hodet da du bestilte er det som blir levert når snekkeren er ferdig. Det eneste som er sikkert er at Einar og Ingrid Amlie når de kommer til høsten skal få to godstoler. De er allerede kjøpt på IKEA og tatt med som flybagasje til Senegal.  

Lyttegrupper
I Senegal er vi så heldige at vi kan bruke mye av det materialet vi har på kasonké. Noe av det Kristian og Møyfrid bruker er en kronologisk gjennomgang av bibelhistorien. Gjennom 54 historier blir vi ført gjennom Bibelen og Guds store fortelling fra begynnelse til slutt. 12 av historiene var allerede oversatt. Og fram til nå er det de historiene de har jobbet med. Møyfrid og en lokal dame i landsbyen har jobbet med å sjekke at  språket i historiene også fungerer godt på malinké. De går gjennom historiene og forandrer der det er nødvendig eller legger til ting for at det teksten skal fungere godt for malinkeene i området.

Kristian har brukt historien sammen med tre fotballkamerater. Etter å ha spilt fotball sammen noen måneder, har disse unge mennene spurt litt mer om hva kristne egentlig tror på. Nå kommer de på besøk to ganger i uka og hører om hva Gud har gjort opp igjennom historien.   

Det er som er så spennende med dette opplegget er at det ikke er lagt opp som undervisning.  Det er heller en oppdagelse av historiene sammen. Hver gang lytter de til eller leser en historie og snakker om hva det betyr. Hva kan vi lære om Gud gjennom denne historien? Hva kan vi lære om det å være menneske? Muslimene feirer hvert år «sauefesten» til minne om Abraham som nestet ofret sønnen sin. Men hva hadde skjedd dersom Gud ikke hadde gitt Abraham en bukk istedenfor Isak? Og er det noen offer som kan gi meg tilgivelse i dag?

Jeg fryder meg når jeg hører Møyfrid og Kristian fortelle om reaksjonen til de som hører på. Bibelhistoriene er så sterke. De oppfattes ofte ikke sånn for oss som har hørt dem hele livet, men for noen som opplever dem for første gang, er det historier som rører og som får en til å tenke over sitt eget liv og sin egen tro.     

Med hilsen,      

Therese Glendrange
Direktør for Normisjon i Mali og Senegal

Jeg tror på det arbeidet Normisjon driver i Mali og Senegal. Jeg er stolt av mye av det vi oppnår, og jeg utfordrer deg til å være med å støtte på kontonr: 1503.02.13537 og merke innbetalingen med «Mali».  Du må gjerne gi rikelig! 

For litt lengre historier og flere bilder anbefaler jeg at dere sjekker ut bloggen min: http://glendrangeposten.blogspot.com