Glendrangeposten - april

08 mai 2017

Påskefeiring - med rekordstor dåp
For Normisjons samarbeidskirker her i Bamako starter påsken med dåpsgudstjeneste på langfredag. I år var det rekord. Siden jul har 20 ungdommer og 5 voksne fra alle de fem fellesskapene våre fulgt dåpsundervisning og var nå klare for dåp. For en glede å se ungdommene stå i kø for å bli døpt!  Vannet i bassenget var iskaldt, og siden de aller fleste er ukjent med å bade, var det en ganske skummel opplevelse å stå i dypt vann. Men pastorene holdt dem godt fast, og alle kom seg trygt både ned og opp igjen av bassenget.   

Ungdommer som venter på å komme fram og bli døpt.  

Etter dåpen var det nattverd. For dem som hadde blitt døpt var dette første gang de fikk gå til nattverd. Pastor Pierre, som er misjonær fra Kamerun, hadde for anledningen på seg "ordentlige" prestklær fra hjemlandet. Bortsett fra katolikkene, er det ingen av de kristne kirkene i Mali som bruker prestekjoler, så det skapte en ekstra følelse av høytid.   

Nytt kirkestyre 


I mars ble det valgt et nytt styre for den nasjonale lutherske kirken som Normisjon samarbeider med her i Mali. Og styrt er faktisk helt nytt. Alle medlemmene ble skiftet ut. For et par uker siden skulle jeg ha mitt første møte med dem. Jeg tror både jeg og de var litt spent før det møtet.  Selv om jeg kjenner alle godt fra før, er det spennende med nye settinger og nye sammensetninger.  Det var et veldig positivt møte. Den nye synodekomiteen virket både åpen og motivert for endring og vekst. Synodemedlemmene er absolutt ikke så strenge og alvorlige som de ser ut på bilde.   

Arbeiderutflukt

Jeg er veldig takknemlig for en flott stab som arbeider på Normisjon sitt kontor her i Bamako. Hvert år prøver vi også å ha en utflukt sammen, for å bli litt mer kjent utenom jobb.   Forrige fredag besøkte vi en strutsefarm. Det var en helt ny opplevelse for oss alle sammen, og vi lærte mye nytt om både strutser og andre ting. Det hele var ganske imponerende.  Vi spurte hvem som stod bak. Er det franskmenn? Kinesere? En organisasjon? Nei, det var bare en malisk forretningsmann som hadde fått visjonen for dette og bygd det opp. Men hvordan kom han på å gjøre noe sånt? Noe lignende finnes ikke i Mali! Guiden vår tenkte seg litt om før han begynte å forklare. - Det finnes regnskapsfører som bare gjør jobben sin. Og så finnes det de som lager et helt nytt system for å føre regnskap. Det finnes leger som har gått i samme klasse. En av dem jobber som vanlig lege resten av livet, mens en av dem finner på nye behandlingsformer. Det gjelder for alle. Om vi er smeder, møbelsnekkere, ledere eller kjøpmenn. De fleste gjør en god jobb slik vi har sett andre gjøre før. Men noen har større visjoner og gjør noe helt nytt. De folkene finnes over alt!  Det var en god påminnelse om at det bare trengs en person som ser litt lenger eller har litt større visjoner enn oss andre, så kan store ting skje.   

PS. Flere bilder både fra påske og fra strutsefarmen ligger på bloggen min: http://glendrangeposten.blogspot.com/   

Veldig varme hilsener,      
Therese Glendrange
Direktør for Normisjons arbeid i Mali og Senegal 

Jeg tror på det arbeidet Normisjon driver i Mali og Senegal. Jeg er stolt av mye av det vi oppnår, og jeg utfordrer deg til å være med å støtte på kontonr: 1503.02.13537 og merke innbetalingen med «Mali».  Du må gjerne gi rikelig!