Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

En valentinsdag å huske

Ni nydøpte studenter foreviger hendelsen, som endrer livet og evigheten.
Foto: Ingvild Løvjomås

Den 14. februar la vi vekk alt som har med romantisk kliss å gjøre, og feiret den ekte kjærligheten, Guds kjærlighet til oss mennesker i stedet. Turen skulle gå til Kirirom Resort, sammen med alle studentene fra studentinternatet, Lysom og Sithuon og deres familie, og familien til en dansk misjonær fra Siem Reap. Vi hadde lenge gledet oss til denne dagen, der vi skulle få være med på dåpen til ni av våre kambodsjanske venner. Vi stod opp klokken fem, gjorde ferdig de siste forberedelsene og pakket oss inn i to busser, en “messy” buss og en “gentle” buss. Heldige som vi var fikk vi sitte i den “messy” bussen, der karaoke, lovsang og vitser gjorde at de to timene på humpete kambodsjanske veier gikk kjempefort.

Dåp i nasjonalpark
Kirirom er en nasjonalpark litt sør for Phnom Penh. Før vi dro fikk vi høre at vi skulle til “the mountains” og “waterfall”, men det viste seg at kambodsjanere har et litt annet bilde på fjell enn det vi nordmenn har. Stedet kunne faktisk minne litt om Norge, med innsjø, skog og “fjell” (mer åser og bakketopper, egentlig). Vi startet med å lovprise Gud for dagen, og for de ni studentene som skulle døpes.  De fleste av disse har blitt kristne etter at de flyttet inn på internatet. De har fått høre om Jesus av venner de bor sammen med, og fått lære mer på søndagsskolen og gudstjenestene. Noen av dem var kristne før de kom til Phnom Penh og internatet, men først her har de lært hva dåp er og betyr. Selv om disse studentene har regnet seg selv som kristne lenge, ville de ikke bli døpt før de var helt sikre på hva dåpen betyr for livet deres.

Det var også pastor Sithuon som døpte dem, og det var en vakker seremoni i nydelige omgivelser. Studentene ble dykket ned i vannet og reist opp igjen, født på ny i Kristus. For internatet og Light of Life Church var dette en stor fest, en markering av ni nye medlemmer i Guds store familie. På ekte kambodsjansk vis feiret vi med mango med en “dip” av sukker, chili og salt. Vi tok også turen opp til et utsiktspunkt, der vi lekte tradisjonelle leker på toppen. Slitne og varme var det herlig å kjøle seg ned i vannet da vi kom ned igjen. 

Et høydepunkt for teamet
For oss, som har lært disse guttene og jentene å kjenne de siste tre og en halv månedene, var det en helt spesiell opplevelse. Vi satt alle tre med tårer i øynene og frysninger over hele kroppen da vennene våre som vi er blitt så glad i, markerte valget om å leve med Jesus i hjertet. For mange av disse er det ikke lett å være en kristen, da de gjerne er den eneste i familien og venneflokken. Men den inderligheten og iveren som preger troen deres på tross av dette, er både rørende, inspirerende og helt fantastisk å se. Vi føler oss så velsignet som fikk lov til å være vitne til hvordan Guds familie i Kambodsja vokser. Denne valentinsdagen kommer vi aldri til å glemme, et definitivt høydepunkt i oppholdet!