Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Lever ut misjon i Europa

Foto:

Karianne og Kristian Lande har Norkirken Bergen som sende-menighet. De er ikke på fast lønn, men mottar gaver fra støttespillere som vil ta medansvar for tjenesten de står i. Kristian har i flere år hatt et sterkt engasjement for Europa. Siden 2012 har familien bodd i Ostrava i Tsjekkia. Paret har også sønnen Magnus, som er halvannet år. 

Mission Week 
I Tsjekkia jobber de videre med drømmen om å utvide nettverket, blant annet ved å arrangere Mission Week. Dette består av ungdomsteam fra flere land i Europa. Lande arrangerer leire, både for ungdom og barnefamilier, der fokuset er aktiv forkynnelse. I år kommer team både fra Tsjekkia, Slovakia, Finland og Norge. Også ungdom fra andre land er engasjert.

Oppmuntrende og inspirerende 
I slutten av februar besøkte Svein Granerud, leder for Normisjon i Norge, ekteparet og kunne med egne øyne se prosjektene de jobbet med. Han forteller at det var både oppmuntrende og inspirerende å se hvordan de i løpet av to år har knyttet kontakter på tvers av landegrenser med mennesker som er opptatt av fellesskap, vennskap og samtale. Karianne er blitt kjent med flere småbarnsmødre og Kristian har knyttet til seg unge kristne som er med i husgrupper eller som deltar som ledere i ungdomsklubb. - Jeg fikk også møte biskopen og mange av prestene i kirken, forteller Svein Granerud. - Det var fint å se hvordan de satte pris på ekteparet Lande sin tjeneste, og hvordan de bygger fellesskap av unge mennesker.