Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Vekkelse i Kambodsja

Folk fulgte ivrig med på det som skjedde på scenen.
Foto: Mariann Raddum

- Vi har fått være med på utrolige ting, forteller Mariann Raddum, i en e-post fra Kambodsja. Hun reiser sammen med Salem Menighet i Trondheim.

Mellom 30 og 40 nordmenn, fra Trondheim, Stavanger og Jæren, i alderen 12 til 67 år, brukte vinterferien på å dele Guds kjærlighet i Kambodsja.

Mariann Raddum, til daglig en del av Salem Menighet i Trondheim, forteller oppglødd om det de har opplevd gjennom uka.

Fire dagers evangeliseringsaksjon

- På mandag startet vi med et ledermøte i Kampong Chhnang-provinsen. Etterpå brukte vi store deler av dagen til å plukke søppel sammen med folk fra kirka. For oss norske var det flott å få gjøre dette sammen med de lokale, og vi fikk også være forbilder i å ta vare på nærmiljøet.

Resten av uka skulle gå med til å arrangere evangeliske møter på flere ulike steder. Programmet var ganske likt hver dag.

- I Kambodsja må en stå tidlig opp, forteller Mariann. Frokosten serveres klokka 6 og på menyen står ris, som alle andre måltider. Litt utpå formiddagen reiste vi i grupper til flere landsbyer, for å gå på husbesøk og invitere til møtene. Vi fortalte om Gud, bad for de som ønsket det og snakket om det folk var opptatt av. I Kambodsja er folk veldig gjestfrie, forteller Mariann. De fleste satte av god tid til oss.

- Klokka 13 hver dag skulle møtet starte, men folk var som regel ikke på plass før klokka 14. I mellomtiden var det lovsang. Sangene gikk på khmer, som er språket i Kambodsja, men de norske sang og danset til Let the love flow, som er en Soul Children-sang. Folk fulgte veldig godt med mens noen fra det norske teamet spilte dramastykke.

Mange frelst og helbredet

Alle møtene hadde appell ved Terje Høyland, som er internasjonal leder i IMI-kirken i Stavanger.

- Hans tale nådde virkelig de frammøtte, forteller Mariann. På tirsdag tok 134 i mot Jesus for første gang og på onsdag ble 103 mennesker frelst. Etter hvert møte ble alle de nye kristne registrert, slik at de kan følges opp av de lokale menighetene i etterkant.

- Vi har også fått be med folk og sett de ta sine første skritt på mange år, skriver Mariann oppglødd i e-posten. Mange med dårlige knær og rygg har blitt helbredet. Svaksynte har begynt å se igjen. Lista over helbredelser lang. Det har skjedd helbredelser i hopetall!

Torsdag og fredag flyttet evangeliseringsaksjonen til en ny provins, Pursat. Her ble det norske teamet vitne til at over 1000 mennesker tok i mot Jesus som sin frelser, bare i løpet av to dager. Også her ble mange helbredet for sykdommer og plager.

Vi kan se for oss at teamet fra Norge, slik Mariann Raddum skriver, har vært vitne til utrolige ting. Ting som skaper tro.