Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sunget om Jesus i 80 år

Kristiansand Bedehus Sangkor under jubileumsfesten i Kristiansand bedehus.
Foto: Ingebjørg Berstad Torp

Første helga i mars ble jubileet behørig feiret i Kristiansand bedehus. På lørdag var ca. 150 tidligere og nåværende sangere samlet til fest med fellesskap, mimring, god mat og selvsagt mye sang på menyen. Fra Fredrikstad kom korets tidligere dirigent og pianist, Lasse og Wenche Johnsen på besøk. De uttrykte at 42 år hadde gått fort, og de følte at de kom "hjem".

På søndag var Kristiansand bedehus omtrent fullsatt, da koret inviterte til åpent sangmøte, der koret selv deltok, og med innslag av minikor, solister og fellessang.

Korets dirigent gjennom de siste 30 år, Inger Marit Olsen, sier at alle akkorder har en grunntone.  Uten den blir det ingen klang og helhet. Korets grunntone har vært Jesus. - Evangeliet om Jesus er vår motivasjon, og vi har et klart ønske om å spre evangeliet gjennom sangen vår.

Protokollen forteller at i 1934 møtte det 13 unge damer opp hjemme hos Arthurs Torbjørnsen, som senere skulle bli domprost i Kristiansand. Det skulle bli starten på et kor som har holdt det gående i 80 år. I dag teller koret over 40 aktive sangere, men har en gjennomsnittsalder på over 70 år.

Kristiansand bedehus Sangkor har ikke tenkt å gi seg. Sluttreplikken på jubileumsfeiringen var denne: - Så lenge vi har sangere som vil være med - og vi har sangoppdrag -- så holder vi på.