Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Optimisme tross underskudd

God oppslutning under årets regionårsmøte i region Agder.
Foto: Ole-Martin Storemyr

Noen av utsendingene på årsmøtet la ikke skjul på at ubalansen i det ordinære regnskapet bekymrer. Tidligere år har testamentariske gaver reddet regnskapet, i 2013 var det ingen slike.

Det var likevel ikke de mørke tallene som fikk hovedfokus under årsmøtet. Men snarere oppmuntringer til å satse sterkere på givertjenesten.

Her har allerede regionen gjort et grep. Rundt 30 foreninger og forsamlinger har til nå fått besøk fra regionen, hvor det har vært samtalt om regionens økonomi. Arne Inge Vålandsmyr fra regionledelsen sa at vi har mye å gå på når det gjelder å gi til regionen. Bli mer bevisste på å gi til Normisjon, var oppfordringen fra Vålandsmyr.

 Landsstyrets utsending, generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland, fulgte opp med å si at vi kan godt gi mer enn ti prosent. Hun oppfordret til å samarbeide med Gud om hva en skal gi. Planmessig givertjeneste bør prioriteres.

En av utsendingene sa at vi har mye å gå på i forsamlingene når det gjelder givertjeneste. Men vi trenger undervisning om dette temaet. Vedkommende utsending ba oss lære av ungdommen. Unge som få undervisning, gir mye.

Det ble også oppfordret til å bruke avtalegiro. - Da merker du ikke hva du gir.

På slutten av denne sesjonen tok regionstyrets leder, Geir Reinertsen, ordet og sa at vi alle må gå i oss selv når det gjelder givertjeneste. Med en høy egenkapital i regionen er det ikke aktuelt å si opp arbeidere, men vi må vurdere om vi kan ansette nye folk når noen slutter.