Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Fra pagode til internat

Sreymom San har et frimodig vitnesbyrd om Jesus.
Foto: Lysom Kin

Det er studenten Sreymom San som sier disse ordene. Å være student i Phnom Penh kan være vanskelig, når en kommer fra landsbygda. Nye studenter opplever utrygghet i storbyen, de kan bli utsatt for vanskelige ting, som gjøre det krevende å studere. Slik var det også for Sreymom.

 Bodde seks ulike steder

- I den første tiden jeg var student tok min mor meg til en buddhistisk pagode, slik at jeg kunne bo der. Hun kjente en dame fra landsbyen vår i Prey Veng, som var nonne der, forteller Sreymom. Jeg klarte aldri å bli vant til maten der, eller den ukomfortable måten å bo på.

 

- Deretter leide mine foreldre et lite rom til meg, men dette ble fort alt for dyrt. Jeg flyttet videre. Jeg studerte deltid på denne tiden. Etter hvert flyttet jeg inn hos en bekjent fra samme provins som meg, men hun var vegetarianer, og jeg måtte leve på samme måte som henne. Jeg ble ikke lenge der.

 

Sreymom forteller at hun i starten av studietiden bodde på seks ulike steder, før hun endelig fikk høre om internatene, støttet av Normisjon.

 
Fant Jesus

- Der, på internatet har jeg også funnet troen på Jesus. Han har gjort mirakler i mitt liv. Når jeg føler alt er håpløst, kan jeg be til Ham. Han trøster meg alltid, ståler Sreymom.

 

- En dag jeg var på vei hjem fra universitetet, kom en gangsterbande på motorsykler. De presset meg, mens jeg syklet. Jeg ble veldig redd, men skrek ”Amen” og kjente med en gang, at Gud var med meg. Uten at Gud hadde vært der, hadde jeg vært i stor fare den dagen.

 

- Jeg vil ikke gå tilbake til den gamle troen. Jeg har forpliktet meg til å følge Jesus, fordi Han er den sanne Gud, kongenes konge. Etter at jeg tok i mot Jesus som min frelser, slipper jeg å kjenne på frykt. Hans hellige ånd er alltid med meg.

 

14. februar ble Sreymom San døpt av pastor og leder ved studentinternatet, Sithuon Seap. (Foto: Lysom Kin)

Sreymom San har fått et nytt liv, og i februar bekreftet hun sin nye tro, da hun lot seg døpe sammen med åtte andre studenter ved internatene i Phnom Penh.

Les om den fantastiske dåpsdagen her.