Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Storsalen på misjonstur til Bangladesh

Foto:

Oslo-menigheten har vist bilder fra Bangladesh på gudstjenestene sine. Men å møte barna ansikt til ansikt var de ikke forberedt på.

- Barna ropte av glede over å se oss og her var språket ingen hindring for å dele glede og begeistring på tvers av kulturer og språk. Å se en slik glede blant barn som etter vår målestokk lever i veldig fattige kår kan røske tak i enhver. Det forteller Christine Furuseth Tappel.

Besøk i jungelen
Storsalen støtter skoleprosjekter og ledertreningskurs for samarbeidskirken Sylhet Prestbyterian Synod (SPS) i landsbyene i Sylhet gjennom programmet HRDP (Human Resource Development Program). Størsteparten av SPS sine medlemmer tilhører befolkningsgruppen Khasi, men det er også mange arbeidere i forskjellige teplantasjer som hører til SPS.

- Vi besøkte skoler både i teplantasjene og i Khasilandsbyer (punjee) langt inne i jungelen. Skolegang er en selvfølge for oss, men for disse barna er muligheten for skolegang gjennom HRDP en gave som gir dem muligheter for fremtiden. Dessverre er det slik at noen av barna ikke får fortsette på ungdomsskole etter 5. klasse fordi foreldrene trenger deres arbeidskraft i tehagen.

Del av India
- Etter noen dager i Sylhet rettet vi nesen tilbake mot Dhaka. Dette er en av verdens tettest befolkede byer og det fikk vi virkelig merke på kroppen. Både i trafikken og på fortauene vrimler det av folk og kaoset lignet ikke noe vi noen gang har vært borte i. En travel lørdag på Karl Johan kan ikke en gang måle seg mot den folkevrimmelen vi møtte i Dhaka. Størsteparten av Bangladesh sin befolkning er muslimer, men det at landet tidligere var en del av India synliggjorde seg både i klesdrakter og de mangfoldige rickshawene (sykkeltaxier).

- Vi var så heldige å få besøke Martin Luther College i Dhaka, en videregående skole som er startet og drives av Normisjon med støtte fra Kristelig Gymansiums elevaksjon. Normisjons utsendinger Torunn Elisabeth Tjelle og Hans Jørgen Hagen, som til daglig jobber på skolen, tok oss varmt imot, viste oss rundt og introduserte oss for elever og lærere. På Martin Luther College går det både kristne, muslimer og hinduer i skjønn forening. For oss som kun blir eksponert for religiøse konflikter i media var det flott å se at ungdommer med ulik bakgrunn og tro kan gå på skole og dele hverdagen sammen uten at disse forskjellene synes å være noe problem.

Sterkt håp til Gud
- En uke i Bangladesh gjorde virkelig noe med perspektivene våre og på synet på den urettferdige verden vi lever i. Som Guds barn er vi satt til å forvalte skaperverket og dele rettferdig på ressursene vi er gitt. Derfor er det nærmest en plikt for oss som norske kristne å hjelpe de som trenger det slik at vi alle kan få de samme mulighetene. Her er veien lang å gå, men vi fikk se med egne øyne at Normisjons prosjekter muliggjør en del steg i riktig retning på denne veien. Vi er derfor ivrige etter å komme tilbake til Storsalen for å fortelle våre menighetsvenner om alt vi har sett og om hvordan vi har mulighet til å bidra slik at disse skolene kan opprettholdes og bære frukt. Vi ber for prosjektene, for barna og ungdommene og gleder oss med et sterkt håp til å se hva Gud har for disse i fremtiden, sier Khoblei Nomoshkar og Christine Furuseth Tappel i Storsalen menighet.