Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

18 tusen har fått lån

Foto:

Se engelsk versjon av videoen her

Mange nordmenn har gjennom årene bidratt til å støtte oppstarten av Viator mikrokredittselskap utenfor Ganja. Her er en fersk videoppdatering om hvor Viator er i dag.

I denne videoen får du vite mer om mikrokredittarbeidet som Normisjons forretninsselskap, Viator driver i Aserbajsjan. Viator Mikrokredit Azerbaijan ble startet som et lite mikrokredittprosjekt av Normisjons bistandsorganisasjon; Norwegian Humanitarian Enterprise. I dag er Viator en stor, selvstendig mikrokredittorganisasjon som eies av Viator i Norge og har en låneportefølje på omtrent 110 millioner kroner som brukes til å gi nye muligheter for fattige familier i flere regioner i Aserbajsjan.

Skaper levebrød
Per 1 januar 2014 har Viator Mikrokredit 18600 klienter og mer enn 7000 av disse er kvinner. Mikrokredittlånene gis til småentreprenører som skaper levebrød for seg og sine familier gjennom forretningsdrift i liten skala. Flesteparten av Viators kunder er bønder. Viator har i dag seks filiar, 118 ansatte og ledes av direktør Vencent Abraham.

- Viator Mikrokredits misjon er å hjelpe økonomisk aktive, men vanskeligstilte mennesker med å øke inntektsgrunnlaget deres gjennom bærekraftig mikokredittvirksomhet, forklarer Abraham.

Viatorkunder forteller:
- Lån fra Viator hjalp meg å øke inntektsgrunnlaget for familien min.
- Da jeg flyttet hit, hadde jeg ingen penger, men mikrokredittlånet hjalp meg å utvide og drive gartnerivirksomhet. Nå bruker jeg profitten til å betale tilbake lånet og forsørge familien min.

Besøk Viators Azerbaijans nettsider for å lese mer om selskapet: www.viator-az.com

Denne filmen er laget av film og tvstudenter fra Danvik folkehøgskole i Drammen www.danvikfhs.no og sponset av Normisjons forretningsselskap, Viator As.