Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Mannefri kvinnehelg

Det danses, subbes, klappes og ristes når 40 damer er samlet på kvinneleir.
Foto: Therese Glendrange

Leiren hadde som tema "Gud elsker kvinnen". Egentlig ville kvinnene ha en pastor med for å undervise, men da grep de nordiske misjonærene inn. Dersom vi skulle undervise at kvinner er i stand til å ha en plass i kirken og familien, måtte vi også vise at damene er i stand til å organisere en leir helt selv. Det ble en flott leir, sier Therese Glendrange. Damene stod for undervisning, organisering, innkjøp og budsjett.

På slutten av leiren dukketr spørsmålene opp igjen: - Hvorfor har vi ikke fått en mann til å undervise? Hvorfor var det ikke en mann som ledet leiren? Det var ikke bra at det bare var kvinner som ordnet. De kunne så lett glemme ting. Vi burde hatt en pastor med for å lede arbeidet, gi råd og fortelle hvordan det burde være.

Therese Glendranges reaksjon var denne:
   - Etter at vi hadde hatt flere vellykkede dager sammen, ble jeg litt sjokkert over det jeg hørte. Jeg tenker at det ikke bare er mennene som holder kvinnene nede her. De gjør et godt arbeid selv.

Stor danseglede
En kveld i starten av leiren - like før damene skulle gå hver til sitt - ble noen av damene bedt om å ta en siste sang. Under sangen tok noen til å danse, og siden har de vært umulig å stoppe, sier Therese:
   - Damer som har sittet høflig avmålt hele dagen, subber plutselig ut i ring mens de spretter med rompene og vifter med armene. De mest spretne får hurra- og hallelujarop fra forsamlingen. Det er damene fra storbyene som leder an, mens de som kommer lengst inne fra bygdene, sitter litt betuttet og ser på det hele. Men etter to dager sammen er de også med i dansen!