Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Cubanere fikk lovsang på torget

Joel Vixion har fengende rytmer og sterke tekster. De opptrer både innenfor og utenfor kirken og får cubanerne til å danse med.
Foto: Solfrid Elgvin Lied

Konserten ble holdt palmesøndag i et samfunn som styres av en ateistisk politikk. Lovsangbandet solgte hundre eksemplarer av sin første CD, og seksten kirker var representert.  Busser var innleid og fraktet to tusen tilhørere til stadion.

Synlig kirke   
- Kirken har inntatt en verdslig stadion og er synlig i byen, sier en begeistret biskop Ismael Laborde

– Musikkgruppen Joel Vixion er et evangeliseringsband som drives av vår lutherske kirke, og seks ulike menigheter er med.  I år har JOEL ti-årsjubileum, og bedre måte å feire det på kan knapt tenkes.  De lager musikk til et ikke-kristent publikum og har vært plogspiss for å bygge nye menigheter.

Utfordring
Den lutherske kirken er i vekst i Cubas nest største by Santiago på østspissen av landet.  Det var i dette området revolusjonen startet for femtifem år siden. Nå er de kristnes utfordring å vise hvordan evangeliet gir mennesker livsgrunnlag og mening. I et fattig samfunn har kirken lite penger å rutte med, men evangeliseringsiveren er stor. Etter orkanen Sandys herjinger står kirken i første rekke ved gjenoppbygging og hjelp og Normisjon er deres viktigste samarbeidspartner. 

Den lutherske kirken på Cuba trenger din støtte. Gi din gave her.
Eller bruk konto 1503.02.13537 og merke betalingen med prosjektnr. 114.96.999 for støtte til den lutherske kirka på Cuba (Iglesia Evangelica Unida, også kalt "Santiago-synoden").