Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Vil ikke forlate Joshua

Kari Hilde og Joshua French
Foto: Privat

- Joshua er over den verste fysiske krisen, men den mentale påkjenningen med å være her i Kongo etter på nytt å ha blitt dømt skyldig for noe han ikke har gjort er meget stor, sier mor Kari Hilde French til normisjon.no

8. mai var det fem år siden Joshua French og Tjostolv Moland ble fengslet i Kongo, mistenkt for å ha drept en sjåfør. Moland døde i fengselet. Joshua French er dømt for spionasje og å ha drept kameraten sin. Norske myndigheter mener det er begått et justismord.

Normisjons ledergruppe oppfordrer til bønn for Joshua French og familien.

- Vi oppfordrer alle lag og foreninger i Normisjon til å be for Joshua i denne krevende tiden. Han og hans famile er knyttet til Normisjon på en spesiell måte. Det er naturlig at vi nå ønsker å mobilisere til bønn for Joshua, sier personalleder i Normisjon Else Kari Bjerva.

- Joshua sitter i fengsel under meget harde og krevende forhold og snart i 9 måneder alene uten Tjostolv. Fem år i fengsel i et land som Kongo tilsvarer ca. 15 års fengsel i Norge, sier Kari Hilde French.

- Jeg forblir her i Kinshasa for det er ikke riktig å forlate ham nå. Jeg har fått visumet mitt forlenget igjen. Vi håper og venter på en politisk løsning og takker for aller i som ber for Joshua, sier Kari Hilde French.