Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tilbake til røttene

Malene reiste tilbake til Ecuador, landet hun delvis vokste opp i, for å jobbe med Soul Children-kor.
Foto: Håvard Henriksen

-Det var en drøm å komme tilbake til landet jeg delvis vokste opp i og jeg anbefaler andre å reise hit. Landet er fantastisk og det er også folkene, sier Malene med et smil.

Selv om hun fortsatt er ung, har hun en bedre kulturell kompetanse enn de fleste andre. Erfaringene som misjonærbarn, kombinert med undervisning fra BiG, la et grunnlag for arbeidet. Årene som korjente i Soul Children kom også godt med.

-I Ecuador, som i Norge, mangler barn i tweens-alderen gode tilbud. Med Soul Children ønsker vi å skape gode, kristne fellesskap for denne gruppen. Men det er også viktig at lokalsamfunnet ser at det er musikk med god kvalitet og at fellesskapet tilfører dem noe positivt.


Inspirerte ledelsen

BiG-teamet besøkte byen Guayaquil, der det første Soul Children-koret i Ecuador startet. Der møtte de også ledelsen i Soul Children til felles workshop. Det ble en samling der alle lærte litt av hverandre. I den fattige slummen startet koret som nå har fått flere år til å vokse og utvikle seg. Barna som er med, kommer fra fattige familier og hverdagen består av tøffe utfordringer. Sangene ble fremført med en utrolig energi og glede og selvsagt på morsmålet spansk.
-Jeg tror alle kulturer kan lære noe av hverandre, sier Malene.
-Soul Children i Ecuador er ekstremt dyktige til å formidle tro. Budskapet er ekte og de nøler ikke med å snakke om Gud til alle og enhver. Disippelgjøring er de veldig gode på.

Soul Children-gründer Ranghild Hiis Ånestad deler Malenes erfaring.
-Det er også fint å kunne se hvordan Soul Children bygger bro mellom fattige og rike barn i Ecuador. Noen ganger busses de rikes barn til slumområdene for å se hvordan fattige faktisk har det. Det er lærerikt og opplysende. Jeg håper det på sikt vil føre til at de jobber for å utjevne forskjellene i et land som ellers er så rikt på naturressurser, kultur og tradisjon.

Roser BiG-teamet
-Som tidligere bibelskolestudent vet jeg at det satses stort på kompetanse når team av frivillige sendes ut for å bidra i misjonale og diakonale prosjekter. Jeg opplevde BiG-teamet som godt forberedte på en oppgave som i utgangspunktet ikke er enkel.
For Ånestad var det også rørende å se at to av hennes korjenter kunne bringe Soul Children-arven videre.
-Jeg lærte mye på turen. Både samarbeidet med BiG-teamet og møtet med de lokale korene ga meg inspirasjon til å fortsette med det gode arbeidet.

Lære for livet
For Malene har reisen vært lærerik og oppbyggende. Hun har blitt sterkere i troen og tryggere på seg selv. På spørsmål om hun oppfordrer andre til å gjøre det samme, var svaret ikke overraskende: 
-Ikke nøl med å reise ut, bare gjør det!