Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

En dag for barn i Mali

Foto: Karina Lassen

Solen hadde så vidt stått opp da to store biler trillet ned gjennom landsbyen Goundara. Nede på landsby- plassen var det liv og røre. Småbarn, kvinner og menn var samlet for å si ha det til deres kjære barn som skulle på en dagsreise til Oussou, en større bygd som ligger 30 km unna.

En dag for barn
I og med at det i gjennomsnitt kommer 80 barn på barnemøte i Goundara to dager i uken var det ikke mulig at ta med alle barna med til Oussu. Der skulle vi arrangere "en dag for barn" som blev holdt i kirken i Oussou. Men listen ble snart full og det var de største barna som klarte å få sitt navn skrevet først på lista og fikk lov til å komme med til en dag som ville være annerledes enn det de er vant til.

På programmet var undervisning av Karen Ekern om den barmhjertige samaritan og mye sang. Barna i begge bygder hadde øvd på sanger de ønsket å synge for hver andre. Deretter var det lek og fotballkamp.Guttene gikk og hilste på familie som de ikke hadde sett på lenge. Kun en jente hadde tidligere vært i Oussou, så en rundvisning på markedet var stor suksess for dem. Med litt småpenger klarte de å kjøpe seg litt frossen saft og sure appelsiner.

Klokken 13 var middagen klar og til stor glede for barna var matfatene fylt med makaroni og litt kjøtt. For mange barn i Mali er dette festmat.

Det siste møtet startet klokken 14 med sang og spørsmål om dagens tekst. Etterpå tok vi frem prosjektoren og viste en tegnefilm om Den barmhjertige samaritan på kirkens vegg.

Trøtte, men fornøyde
Det var glade og trøtte barn som tok farvel til sine nye venner i Oussou og satte seg inn i de to store bilene og gjorde seg klar til hjemturen på dårlig vei som med førte litt ubehag og oppkast. Da bilene to timer senere ankom til Goundara hørte vi sang fra barna "ja, vi funnet han som døde på korset for oss."