Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Rettferdig handel i Baku

Folk Art gir produsenten en rettferdig pris.
Foto: Folk Arts Facebookgruppe

- Vi jobber for å støtte lokale håndarbeidsprodusenter i distriktene og gi dem inntektsmuligheter, forteller Zenfira Mehmudova i denne videoen. Hun er daglig leder av Folk Art butikken i Baku, Aserbajdsjan. Butikken drives etter rettferdig handel/fair trade prinsipper og ble startet av Normisjons bistandsorganisasjon, Norwegian Humanitarian Enterprise (NHE).

I denne videoen som ble laget av Danvik folkehøgskole får du glimt inn i Fair Trade butikken Normisjon støtter i Aserbajsjan. Du får også møte teppeveversken Belle som bor i Baku og jobber hjemme i sin lille blokkleilighet med å veve tepper:Støttespillere

Med støtte fra NHE har Folk Art gått fra å være et lite prosjekt til å bli en egen butikk i Baku. De ansatte i Folk Art jobber både med salg av produkter og produktutvikling. De jobber også med å knytte til seg nye lokale produsenter. Dette er en måte å gi inntekt til ikke bare kunstnere og håndtarbeidere i Baku, men også flyktninger og vanskeligstilte i fjellregionene blir oppmuntret til å drive med produktutvikling og får anledning til å levere varer til utsalgsstedet i Baku. Folk Art gir lokale produsenter en rettferdig handel pris for varene sine og tar et mindre påslag enn andre salgssteder i Aserbajdsjan.

NHE er fortsatt en støttespiller for Folk Art, men i dag er butikken lokalledet og driftes med finansiell støtte fra både USA og Norge. Normisjons forretningsselskap Viator AS har gått inn som 30% eier i Folk Art.

Videoen er laget av elever ved Danvik folkehøgskole

Besøk gjerne Folk Art på Facebook!