Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Endelig mett

Foto: Kristin Bøhler

Tilbake til livet
Se for deg at det kjæreste du har bare forsvinner. De holder barnet ditt i armene og ser det livløse blikket. Du kjenner den slappe og tynne kroppen inntil din. Det går mot en sikker død. Panikken griper tak i deg. Hvor skal du finne hjelp?
Ved Ernæringssenteret ved Okhalhunga sykehus reddes mange liv. Deler av din støtte går til å gi underernærte barn hjelp. Flere barn i Nepal havner i sultmarerittet på grunn av udiagnostiserte sykdommer. Helsetilbudene er ikke gratis og i noen tilfeller er de også lite tilgjengelige. Støtten du gir er uvurderlig. Ved å støtte hjelper du barna tilbake til livet.

Da Karan ble frisk
Foreldrene til Karan er fattige, men de har mat nok til familien. De klarer seg fint så lenge barna er friske. Men ved alvorlig sykdom strekker ikke økonomien til og barna får ikke behandlingen de trenger. Da Karan ble sykere, var foreldrene desperate og oppsøkte en shaman. Besøket hos shamanen hjalp ikke og de sto igjen med enda mindre penger å rutte med. Da var det noen i landsbyen som sa at de måtte dra til Okhaldhunga sykehus. Der ville barnet få profesjonell hjelp og dessuten få behandlingen dekket av Pasientstøttefondet.


Slik så Karan ut da han kom til sykehuset. Foto: Kristin Bøhler


For foreldrene til Karan var veien til sykehuset i Okhaldhunga en to-dagers reise. Siden moren var høygravid med Karans lillesøster, måtte de vente med reisen til etter fødselen. Den siste måneden før de kom, hadde Karan bare drukket vann. Da han endelig kom til Ernæringssenteret, måtte han mates med kraftmelk gjennom nesetube for å komme over den første sultekvalmen. Etter hvert kunne han sakte men sikkert komme over på spesialtilpasset og næringsrik kost.

Fikk svaret
Karan ble diagnostisert med en sykdom som kalles diabetes insipidus. Det betyr ustoppelig tissing som er forårsaket av en defekt i hypofysen, altså en hormonsykdom som kan behandles med nesespray to ganger daglig. Denne medisinen koster mye for familien. Faren jobber i kullgruvene og ville ikke klare å betale alt hvis det ikke hadde vært for Pasientstøttefondet.


Karan på bedringens vei. Foto: Kristin Bøhler

Mett og fornøyd!
Små barn trenger riktig næring for å vokse opp og bli store. Men i Nepal er virkeligheten at underernæring og infeksjoner dreper barn. Vi ønsker å gi barna best mulig utgangspunkt fra begynnelsen. Støtten du gir, betyr enormt mye for barn som Karan. Familien måtte bare betale en liten egenandel. Alt annet er betalt av giverne. Kan man gi en bedre gave?