Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Alpha-kurs i vinden

En del av Hægebostads lokale Alpha-team på konferanse i Sandnes høsten 2013.
Foto: Bernt Rune Sandrip

Sist høst var Knut Svein Dale med på et ti ukers Alpha-kurs i Åseral, et samarbeid mellom Normisjon, Den norske kirke og Betania. I tillegg til Knut Svein var det undervisning av evangelist Ole Kristian Iglebæk og sokneprest Olav T. Lehne. Ca. 60 personer deltok på kurset. Knut Svein sier at dette ble et fint kurs. Han sier også at han ble overrasket over mange unge som var med.

På Betanias hjemmeside står det om kurset:

– For flere av kursdeltagerne har dette vært som en reise hvor de har fått mulighet til å bli kjent med Jesus Kristus. Samarbeidet mellom Normisjon, Soknerådet og Betania som arrangører, har vært enestående. Mange har hjulpet til, og det praktiske har gått veldig bra. Kurset har vært holdt på Minne kultursenter i Åseral. Her har vi blitt veldig godt mottatt og fått bruke dette flotte stedet alle ukene.

Alpha i Hægebostad
I vårsemesteret har det vært Alpha-kurs på Birkeland bedehus i Hægebostad med 66 påmeldte. Også her var mange unge med. Knut Svein Dale forteller om en åpen og god atmosfære på kurset. Mange gode spørsmål ble stilt. Sokneprest Bernt Rune Sandrip som også underviste, sier at folk har satt veldig pris på å være sammen i grupper i forlengelsen av undervisningen.

Som avslutning på kurset ble det holdt Alpha-middag på Eiken Rek. Senter. Til denne hadde kursdeltakerne invitert med seg «nye». 23 personer hadde takket ja til denne invitasjonen.

Knut Svein sier at det blir flere Alpha-kurs til høsten. Han oppfordrer de som er i tenkeboksen, til å arrangere kurs nå som det er blest om Alpha.

Alpha-konferanse
Det blir Alpha-konferanse i Vennesla Frikirke 29.–30. august. Det vil bli undervisning både til Alpha-ledere og når det gjelder samlivskurs og foreldrekurs. Talere er Arvid Hunemo, Line Marie Løge, Inge Morten Paulsen m.fl. Konferansen starter fredag 29. august kl. 17.30 og varer til lørdag 30. august kl. 16.00. Program og påmelding på www.alpha-kurs.no.