Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Syriske barn forteller om under

Foto:

De syv Korko-søsknene (hvorav seks er jenter) er blant de mer enn én million barneflyktninger som er drevet ut av Syria på grunn av borgerkrigen. De var nylig spesielle gjester på det populære SAT-7 programmet "La oss synge sammen". Her snakket de om hvordan de hadde flyktet fra Syria for å leve i Libanon, og om deres tro på Guds under.

Forholdene i familiens hjemby Tel Tamer hadde forverret seg dramatisk under konflikten. Spesielt de seks søstrene følte seg utrygge i nabolaget og var redde for soldatene som var stasjonert rundt byen.

Da søstrene Babel og Ashorina var på skolen, ble bussen deres tvunget til å stanse ved en mistenkelig kontrollpost på vei hjem. De ble overrasket da alle jentene, av en sikkerhetsoffiser, ble beordret til å forlate bussen. Skrekkslagen begynte Babel å be. En følelse av fred kom over henne, og hun stolte på at Gud på en eller annen måte ville ta vare på dem. Uventet fikk sikkerhetsoffiseren en viktig telefon. Distrahert vinket han til bussjåføren idet han sa: Kjør på, jeg må av gårde. Barna var ikke sikre på hva offiseren hadde til hensikt å gjøre med dem, men de følte seg enormt lettet over å være på vei hjem.

En uutholdelig situasjon
Idet situasjonen forverret seg, kollapset den syriske økonomien, og jentene kunne ikke finne arbeid for å hjelpe til med å betale skolepenger eller bidra til økonomien hjemme. Levekostnadene eksploderte på grunn av krigen, og Korko-familien kjempet for å sørge for deres syv barn – Arbella, Ashorina, Atra, Babel, Bylet, Georges og Maryel. Deres liv ble enda mer uutholdelig da hjemmet deres mistet strømmen. Fortvilet forlot begge foreldrene Syria får å søke etter nye muligheter.

Etter å ha kommet til Libanon mot slutten av fjoråret, bestemte barna seg for å kontakte Marianne Awaraji Daou, programverten for "La oss synge sammen". De hadde sett SAT-7 KIDS i fire år, siden de ble kristne.

Marianne inviterte dem til å bli med i programmet – temaet for den aktuelle episode var undere, og hvert av barna delte med de andre, enten fra sitt eget liv eller fra et av underne i Bibelen.
Ashorina’s favoritt-under i Bibelen var helbredelse av kvinnen med blødning. Kvinnen trodde at dersom hun bare kunne røre ved kjortelen til Jesus ville hun bli helbredet. På grunn av hennes tro, helbredet Jesus henne. Ashorina var overrasket over denne fortellingen, og sa: Dersom vi bare rører ved kjortelen hans, vil han helbrede oss. Forestill deg hva han foretar seg nå. I vanskelige tider, ikke si at han ikke er der. Han er der!

Store undere – små undere
Mange mennesker ber om at et stort under i Syria må stanse konflikten der. Marianne og barna var imidlertid enige om at det også er små undere som hender i hverdagen. Marianne sa: Gud kan gjøre store eller små undere fordi han er det umuliges Gud.

Tross alt hun har mistet, og tross alle de fryktelige ting som hender i hennes land, har Atra tro på Guds undere. Mot slutten av programmet ba hun en rørende bønn: Velsign alle barn i Syria og dem i Libanon. Jeg ber om at fred må få råde i begge land, Herre, og i ethvert land som gjennomgår vanskelige omstendigheter. Du er vår levende Gud, Herre, og du kan gjøre undere hver dag. Vi tror på deg, Gud, og vi elsker deg.

Troen til et barn, spesielt et som er påvirket av krig og revet bort fra hjemmet, bringer et lys av håp for Syria. SAT-7 KIDS gjør sin tjeneste ikke bare for syriske barn, men kringkaster sine vitnesbyrd og ord om oppmuntring til et stort TV-publikum over hele den arabisk-talende verden.

Normisjon er en av partnerne til SAT - 7. Gjennom å gi en gav til Normisjon vil SAT - 7 få økonomi til å fortsette å sende kristne TV-program i Midtøsten.