Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Gode stunder sammen!

Foto: Line Konstali

-Det er klart du kan ta bilde av oss, sier Åse Holmedal og ler. Hun poserer foran bussen sammen med sin gode venninne Kirsten Rønsen.
Seniorstevnet i Stavanger er Åses syvende seniortreff i regi av Normisjon.-Det er alltid så hyggelig å komme hit. Her treffer jeg gamle kjente og får gode bibeltimer, forteller hun engasjert før hun går inn i bussen som skal ta hele gjengen med på omvisning til Stavanger sentrum og Ullandhaug.


Takk for sist!

Seniorturer i regi av Normisjon går sin seiersgang også i år. Seniorkonsulent Torill Solli Haugen møter alltid kjente fjes.
-Det årlige seniorstevnet er et sted der folk sier «takk for sist!». Noen er også tidlig ute med å spørre om hvor neste års arrangement skal være. Det opplever jeg som svært hyggelig!

Haugen har jobbet med seniorturer med kristent innhold for Normisjon i tre år. Hun synes arbeidet er givende.
-Jeg ser verdien av levd liv. Seniorer har erfaringskompetanse som er verdt å lytte til. Noe av grunnen til at seniorturene er en slik suksess er faktisk at flere seniorer stiller opp som frivillige. Mange tror det er mye strev å jobbe med eldre, jeg opplever det stikk motsatte!Livsnært og oppbyggelig

Dagens seniorer mangler ikke tilbud. De kan betale i dyre dommer for å reise på rundtur i Kina eller være med på en turgruppe i regi av Turistforeningen. Normisjons seniorarbeid utmerker seg først og fremst på grunn av tilbudet om livsnær og oppbyggelig forkynnelse.

De valgte tekstene fra Bibelen har en særlig relevans for mennesker som har levd en stund, og som kan kjenne seg igjen i dem. De handler om tema som trygg tro, menneskeverd og trøst og veiledning i endring av livsfaser.

Under måltidene har jeg mange interessante samtaler med deltagerne på turen. Flere har vært engasjert i misjon og menighet et helt liv. De virker dypt engasjerte og kan mye om landene Normisjon jobber i.Reisene tilpasset ulike behov

Hvis ikke Seniorstevne er noe for deg kan du også velge å reise til Solgården i Spania. Eller hva med besteforeldre og barnebarn-leir til Langedrag? Rundreise i Irland er også en av godbitene denne sommeren. Er du en eventyrer kan du reise til Uganda og jobbe frivillig 6 uker i høst. Valgmulighetene er mange.

-Vi ønsker å ha fokus på hele mennesket, sier Haugen.
-Folk er forskjellig. Derfor tilpasser vi også turene til ulike behov og interesser. På denne måten når vi ut til flere og vi får også flere gjengangere.