Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kirken lager unik døpefont

- Vi er stolte av den nydelige døpefonten, sier Maria Victoria Fabar. Som nærmeste nabo til den nye kirken i bydelen Altamira i Santiago passer hun på at alt er i orden. Presten Martha Romero skal snart døpe for første gang.
Foto: Solfrid Elgvin

- Vi vil gi kirkerommet et hellig preg og løfte opp dåpens verdi, sier den nyordinert presten Martha Romero i Normisjons samarbeidskirke.

En vakker, utsøkt døpefont i marmor står nå ved inngangen til kirkerommet i hver av de fem lutherske menighetene på Øst-Cuba. Den unge cubanske kirken, synoden Iglesia Evangelica Unida, styrker sin identitet ved å utsmykke sine enkle kirkerom på denne måten.

Egen design
En kunstner som er medlem i kirken, har designet døpefonten. Den er laget av en lokal billedhogger, og stenen er hentet i et cubansk marmorbrudd.

- Vi plasserer døpefonten ved inngangen til gudstjenesterommet, forteller biskop Ismael Laborde.

- Dette er en tusenårig tradisjon i den kristne kirke, og vi er bevisste på vår identitet. Dåpen er inngangen til frelsen i Kristus. Vi har bestilt ti døpefonter! Slik er kirken vår forberedt når det vokser frem flere menigheter.

Unik praksis
Den nyplantede menigheten i Altamira skal snart ta i bruk døpefonten sin. En ung mor og hennes ett-årige datter skal døpes av den nyordinerte presten Martha Romero.

- Det blir en stor festdag, sier presten, som ser frem til også å få et nattverdssett i menigheten. IEU har startet en unik praksis blant protestantiske kirker på Cuba. Kirken har få økonomiske ressurser, men er kreativ. Nå vil ledelsen utstyre hver menighet med et eget sølvbelagt.nattverdssett i tillegg til døpefont.

- Sakramentene dåp og nattverd er integrert i kirken vår, og dette legges merke til av andre kirker, sier en stolt Martha, som nå forbereder fem nye kristne for konfirmasjon.

En av dem er nabokona Maria, som viser frem døpefonten. Hun nikker bekreftende når presten hennes sier :

- Når norske kristne støtter oss i bønn og økonomi, kan kirken vokse enda mer, og vi inspireres til å være enda mer kreative.