Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sat 7 - hva er det?

Foto: Illustrasjon Shutterstock

Sendingene til SAT-7 dekker omtrent hele den arabiske verden med 300 millioner mennesker. Dette er muslimske land. De kristne i disse landene lever under trykk fra det muslimske samfunnet, og de kjenner seg ofte isolerte. Men nå har de fått en stemme i samfunnet! SAT-7 sender 24 timer i døgnet, og de har dessuten en egen kanal bare for barna. Og ikke nok med det: En egen kanal sender programmer til Iran på deres språk farsi, og til høsten går trolig enda en kanal på lufta i Tyrkia. Den vil også nå inn til Aserbajdsjan, der Normisjon er i virksomhet.

Programmene er varierte, og de har en vennlig tilnærming. De inneholder undervisning om den kristne troen, og de tar opp dagsaktuelle problemer. På den måten hjelper de folk til å leve i en vanskelig tid. For eksempel vil de nå sende programmer om hvordan foreldre kan hjelpe barn med traumer. Tenk på hva det kan bety i Syria og Gaza! De planlegger skoleprogrammer for barn som har mistet skolen sin. Og de har egne programmer for kvinner, som ofte er i en vanskelig situasjon. De er ikke redde for å ta opp følsomme temaer som sex-trakassering og kjønnslemlestelse. Fattige og funksjonshemmede får også oppmerksomhet.

Kanalene har mange samtaleprogrammer, og iblant kan folk ringe inn til sendingene. Alle programmene har en tydelig kristen profil. Noen blir også kristne av å følge sendingene.
SAT-7 er et felleskirkelig tiltak og støttes av alle de store kirkene i Midt-Østen. De fleste programmene lages i området av mennesker som hører til der. De får mange gode responser fra seerne.

Kanalens motto er: ”Å gjøre Guds kjærlighet synlig.”

Kanskje en forening eller tre vil velge SAT-7 som sitt misjonsprosjekt?