Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Nye prosjekt skaper inntekt

I kirkens kontor er det trangt med lagerplass, og kopieringsmaskinen går kontinuerlig for eget og andre kirkers behov. Biskop Laborde og sekretæren Yudelca ser frem til et nytt trykkeri.
Foto: Normisjon

På Cuba er Normisjons samarbeidskirke i gang med tre spennende prosjekt som skal gi inntekter til den voksende kirken. Landsstyret vil støtte dette kreative initiativet med 360.000 kroner over tre år. Den lutherske synoden jubler og investerer i kaninoppdrett, trykkeri og mekanisk verksted.

- Kirken vår har lite penger, men mye kreativitet, smiler en tydelig stolt biskop Ismael Laborde.

- Vi har startet tre småbedrifter og tenker nytt i menighetsplanting og økonomi. Når misjonen støtter prosjektene, skaper vi bærekraftig virksomhet og stimulerer kirkens vekst.


Stort behov

Den lutherske synoden på Cuba, Iglesia Evangelica Unida, har stort behov for langsiktige inntekter. Landet har sterkt behov for arbeidsplasser. Når myndighetene nå for første gang tillater privat forretningsvirksomhet, er Normisjons samarbeidskirke raskt på banen.

- Vi har allerede gjort forarbeid til å drive trykkeri, kaninoppdrett og mekanisk verksted, forteller biskop Laborde.

- Fordi landet vårt er fattig og lønningene minimale, trenger cubanerne utenlandsk støtte for å starte nye tiltak. Samtidig liker vi å klare oss selv! Nå får vi mulighet til å investere i prosjekt som landet vårt trenger.


Godt omdømme

Både hos myndighetene og blant andre kirker har IEU godt omdømme. Utadrettet evangelisering kombineres med hjelp til fattige. Kirken står i spissen for et felleskirkelig samarbeid. Regnskap og økonomi er velorganisert og etterrettelig. Nå intensiveres kirkens arbeid. Et trykkeri vil svare på et stort behov i lokalsamfunnet.

Kaninoppdrettet kan levere kjøtt til restauranter og hotell. Cubas bilpark er alderspreget, og ved et mekanisk verksted kan dyktige fagfolk lage bildeler, skru og mekke.

- Når norsk misjon støtter investeringene, gir dere både samfunnet vårt og kirken hjelp til selvhjelp, sier biskop Laborde entusiastisk.


Murer og kirkemedlem Rolando Parda leder byggingen av trykkeriet, og biskop Laborde er storfornøyd med arbeidet.