Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Blir ny internasjonal leder

Dag-Håkon Eriksen blir ny internasjonal leder i Normisjon
Foto: Per Arne Gjerdi

Eriksen har tidligere arbeidet i Acta – barn og unge i Normisjon og som rådgiver i Kirkerådet. Nå kommer han fra Etiopia der han sammen med sin kone har jobbet som rådgiver for Norsk Luthersk Misjonssamband.

Dag Håkon Eriksen har master i teologi og tilleggsutdannelse i arbeidspsykologi.

Arbeidet som internasjonal leder i Normisjon vil blant annet innebære strategisk tenkning og utvikling av det internasjonale arbeidet i organisasjonen. Normisjon har i dag arbeid i over ti land utenfor Norge, de fleste i Asia.

Gjør livet bedre
- Det er spennende med nye utfordringer! Normisjon bidrar til å gjøre livet bedre for marginaliserte mennesker gjennom misjon og bistand, og det er et privilegium å få være med på det, sier Eriksen.

- Hva blir dine største utfordringer?

- Å støtte og utfordre utsendinger, partnere og normisjonsfolk generelt til å se seg elsket og sendt av Gud for å tjene Ham og sine medmennesker.

- Hvordan mener du Normisjon bør satse i årene som kommer?

- Normisjon må fortsatt satse på å formidle de gode nyhetene om håp og liv i Jesus til folk som ikke kjenner ham. I misjon gjøres dette nå ofte sammen med partnere, og Normisjon må være en god lagspiller som gjør andre gode. Normisjon har et stort og kreativt mangfold både i Norge og i samarbeidslandene, og ved godt lagspill kan vi nå felles mål!

- Hvordan skal Normisjon holde oppe engasjementet for internasjonal misjon blant kristenfolket i Norge?


- Først og fremst ved at hver enkelt av oss selv er engasjert og viser det engasjementet i valg og handlinger, sier Eriksen.
Han vil jobbe for at Normisjon og Acta – barn og unge i Normisjon sammen skal utvikle samarbeidet med Den norske kirke. I dag har Normisjon misjonsavtaler med 187 menigheter.

- Og sist, men ikke minst, vil jeg legge til rette slik at folk enkelt kan få utløp for sitt engasjement og få brukt seg selv i våre sammenhenger, sier nytilsatt internasjonal leder i Normisjon Dag-Håkon Eriksen.


Last ned høyoppløselig bilde av Dag-Håkon Eriksen