Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kristne trues på livet

Foto:

16. juli fikk en liten koloni med nye kristne i Bangladesh ordren om å forlate hjemmene sine eller dø. Det var buddhist-ledere fra marma-folket som hadde mobilisert over 40 personer som angrep husene til de kristne familiene. Familiene måtte love å oppgi kristentroen for å unngå å bli drept.

Marma-lederne påstod at en kristen evangelist som hadde oppholdt seg i området en tid hadde voldtatt en jente på ett av hotellene i landsbyen. Historien ble brukt for å forklare hvorfor de ønsket å få kristendommen ut av området.

Samarbeider
Evangelical Christian Church (ECC), som støttes av Normisjon, har en avangelist boende i dette området. Kirken driver kristen misjon blant over 11 ulike folkegrupper i jungelen mellom Bangladesh og Myanmar. ECC har sitt utspring blant det ene folkeslaget i jungelen der en stor del av de som tilhører folkeslaget er kristne.

ECC har nylig opprettet et nytt misjonssenter i den sørlige delen av jungelen, 80 kilometer sør for Bandarban by. Normisjon har vært med på støtte etableringen av misjonssenteret. Det er i forbindelse med det nye misjonssenteret at marma-lederne gitt til angrep på evangelisten og de kristne.

Ikke uvanlig
- Misjonssenteret er på mange måter en utpost for evangeliet, sier rådgiver i Normisjon Hans Thore Løvaas.

- Den forfølgelsen de nå opplever er lokal. Det er buddhistiske marma-ledere som føler ECC's misjonsfremstøtsom truende. Da er det ikke uvanlig å bruke falske anklager og løgn for å stanse arbeidet, sier Løvaas.

- Vi må nå være med å be for evangelisten og de kristne. Vi må også be om at buddhist-lederne må stanse forfølgelsene, sier prosjektkoordinator i Normisjon, Oddvar Holmedal.

Flere av de kristne familiene er nå på flukt i jungelen. Evangelisten har også gått under jorden med sin familie.

Kirken ber nå om forbønn og økonomisk hjelp til å evakuere og starte på nytt. Du kan bidra ved å: 
- Send en SMS med kodeord FORFULGT til 2160 for å gi 200kr. 
- Overføre penger til konto 1503 02 13537. Merk innbetalingen med kampanjenummer 7001166 eller Forfulgte kristne

Tusen takk for ditt bidrag!Evangelisten holder preken i den lokale kirken før sommeren. Etter at han ble truet på livet av marma-ledere og anklaget for voldtekt i sommer har han gått i dekning med sin familie. Ledelsen I ECC vet ikke hvor han er.