Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Rektorens ønske

Foto:

Skolebarna ved Maha One Primary School kan takke rektor Tom Sin (58 år) og en lokal selvhjelpsgruppe for at de kan starte et nytt skoleår. Skolen var i svært dårlig forfatning og rektoren var redd for at bygningene ikke ville holde. Pulter og stoler laget av tre råtnet og vedlikeholdsarbeidet var vanskelig. Skolen trengte en kraftig modernisering, men dette hadde ikke rektoren råd til.

Populær rektor
Tom Sin beskrives som en ydmyk og hardtarbeidende mann. Han har jobbet i skolen i 32 år. Å jobbe med skolebarn i Kambodsja, et av verdens fattigste land, byr på mange utfordringer. I tillegg sørget Pol Pot-regimet på 70-tallet for mange traumatiserte barn. Analfabetismen ble også stor, da nesten alle høyt utdannede og intellektuelle ble drept. Skolesystemet råtnet til rot. Mange som vokste opp den gangen er foreldre i dag. Problemene har fulgt fra generasjon til generasjon. Dette er en problematikk rektoren har jobbet med.

Glemmer ikke barna
-Jeg tjener lite. For å kunne overleve må jeg dyrke ris og selge dette videre som en bi-jobb. Likevel vil jeg aldri gi opp barna i Kambodsja. De fortjener en bedre fremtid, sier han engasjert.
Lenge var han redd for at skolen han jobber for nå skulle forfalle og at den tilslutt måtte nedlegges. Men det var før han ble en del av FAST-prosjektet.

Reddet skolen

Rektoren ble med i en selvhjelpsgruppe der de sammen kartla alle utfordringene skolen hadde. Deretter startet arbeidet. Skolen ble totaloppusset og alt inventar ble byttet ut. Gamle og utbrukte pulter og stoler i tre ble erstattet med nye i plastikk. Det nye inventaret kommer til å vare lenger.

Om noen få måneder skal rektoren pensjonere seg.
-Det føles godt å forlate skolen. Min største bekymring om at den skulle nedlegges er nå gjort til skamme. Jeg takker Gud og selvhjelpsgruppen for at skolen ble reddet!

Har du lyst til å bidra til at det samme kan skje med flere skoler?

- Overføre penger til konto 1503 02 13537. Merk innbetalingen med prosjektnummer 12041703

Du kan lese mer om prosjektet her!