Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

10:13-festival

God trøkk og mye glede i møteteltet.
Foto: Stein Erik Sørskår

For noen år siden fikk jeg høre at det var umulig – det var umulig å ha 200 overnattende på Horve Ungdomssenter i hele fem dager.
I år ble denne påstanden gjort til skamme. Årets 10:13-festival ble gjennomført med hele 148 deltakere og 52 ledere fra mandag morgen til fredag ettermiddag – med ulike aktiviteter, møter, gruppetid, leker, bading, kafé – og en fantastisk dag i Kongeparken!

For å få dette til ble ekstra køyesenger og feltsenger kjøpt inn – og deler av hovedbygget ble rigget om til soverom for anledningen. Det ble også leid inn møtetelt, lyd- og lysanlegg, slush- og popcornmaskin – og vi tømte Vaulali for aktivitetsutstyr som vi kunne bruke. Kjøkkenet på Horve har vel aldri hatt så mye oppvask på en uke noen gang. Flere av de frivillige lederne hadde også gjort en kjempeinnsats ved å montere sykler på dugnad slik at vi hadde mer romslig økonomi – og flere stilte også opp for å heise møteteltet.

Chris Duwe
En stor takk også til Chris Duwe (bedre kjent som Chris & Øystein), som ble med oss for å forkynne Sannheten med stor S til disse tweensa.
Forberedelse og gjennomføring bydde helt klart på mange utfordringer, og vi opplevde å gå i motvind – men med en helt utrolig innsats fra frivillige ledere så gjennomførte vi. En stor takk til dere, og en stor takk til Gud som ga oss ny kraft og visdom da vi trengte det som mest. Vår bønn var hele tiden å få være med på det Gud ville gjøre denne uken – og vårt fokus handlet om å se den enkelte deltaker.

På slutten handlet det ikke lenger om de 200 overnattende – men det handlet om de 148 tweensa som fikk en smak av Jesus og ikke minst de 22 tweensa som skrev seg opp på listen over at de hadde bestemt seg denne uken for å følge etter ham som ga seg selv for dem! I et kost-nytte perspektiv snakker vi om innsats som gir evig avkastning – og det var det virkelig verdt! Mange av deltakerne har allerede uttrykt at de er kjempeklar for neste års 10:13.

10:13-festival 2015
Neste år snakker vi allerede om 300 deltakere og 100 ledere. Vi er flere som tror det er mulig – og fortsatt med et fokus på å være med på det Gud vil gjøre – og med den enkelte deltaker i fokus. Vil du være med?

Kjekt
Innspillene fra 10:13 i ettertid er bare fantastiske. Det fortelles om barn som kommer oppglødde og engasjerte hjem. Det er ekstra godt å høre at barn sier at det kjekkeste med leiren var undervisningen under møtene. Andre påpeker det gode og tette fellesskapet som oppstår, nye venner, kontakten med lederne, lek og moro, alvor og skjemt. Noen av de ansatte var innom leiren med ujevne mellomrom og opplevde den flotte og gode stemningen. Et yrende liv i bokstavelig forstand.

På slutten av leiren ble det gjort video-intervju med 14 deltakere i alderen 11–13 år. Spørsmålene som ble stilt var: Hva var det kjekkeste på festivalen? Hva vil du ta med deg hjem? Har festivalen forandret deg?
Her er noen av svarene:
– å bli kjent med mange nye venner
– lært veldig mye, er mer sikker på at Gud finnes
– det kjekkeste var båtkonkurransen i papp og all tapen vi brukte
– alt har vært kjekt, Chris sine andakter, når vi har vært ute, fått et mer seriøst forhold til Jesus
– spennende og lærerikt, lært mer om Bibelen og det å være kristen
– Chris og andakten hans, veldig lett å forstå, gjort meg til en bedre kristen
– Det kjekkeste var besøket i Kongeparken og andaktene til Chris.
– andaktene til Chris, kjekk romleder, bedre kristen
– lære om Jesus og bli kjent med andre
– alt var kjekt, var vel egentlig en ganske god kristen fra før også
– lært mye om livet mitt, lært mye om Jesus
– kjekk festival, vil forsøke å få med flere neste år
– lært mye om meg selv som jeg ikke visste
– forandret meg litt, visste ikke at jeg kunne ha så smarte tanker som kan forandre deg

Vi ønsker festivaldeltakerne og lederne lykke til på veien videre i livet. Jesus er med!