Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Langfredag og dåpsgudstjeneste

En nydøpt kvinne reises opp av vannet
Foto: Foto: Therese Glendrange

Det var festgudstjeneste og dåp av 16 voksne. Det kan være litt underlig med langfredag som en festdag, men hovedpoenget er jo at mennesker blir døpt. Og kanskje er det ingen bedre dag enn den dagen da vi minnes at Jesus faktisk måtte og var villig til å dø for å gjøre det mulig for oss å komme til Gud ?

Normisjons hovedkirken i Bamako har et dåpsbasseng, så dåp av voksne skjer ved full neddykking. Det var knyttet en del spenning til når dåpen kunne starte. Forrige gang det var dåp her ble gudstjenesten utsatt to timer fordi de ikke begynte å fylle bassenget tidlig nok. Det er dårlig trykk på vannet i Bamako, og ofte kan både strømmen og vannet være borte i flere timer. Da kan det ta en stund å få fylt et helt basseng. Men klok av skade hadde de fylt bassenget allerede kvelden før.

De to pastorene, som skulle står for dåpen, skred verdige ned i bassenget. Det var litt verre for de som skulle bli døpt. Mange her kan ikke svømme og er redd for vann. I tillegg viste det seg at vannet var veldig kaldt. En av kvinnene holdt på å hyle høyt da hun gikk uti, men den ene pastoren fikk hysjet på henne før hun ødela den høytidelige stemningen. For det var høytidelig og flott og se stoltheten og gleden hos de nydøpte. Og enda mer når de først hadde fått karret seg opp av bassenget og skiftet på seg tørre klær. Etter hvert var gårdsplassen utenfor kirken full av klær i alle farger som var hengt opp for å tørke i vinden.

Og hvordan opplevde de døpte øyeblikket? Pastorene var litt bekymret og hadde snakket med en av de eldste damene etterpå. Hvordan det føltes å bli dukket under? Var det skremmende? Var det kaldt? Å, det var herlig! Og det var så kaldt at hun kjente ikke noe til varmen resten av gudstjenesten. En god og oppfriskende opplevelse. Nå når varmetiden har begynt så vidt, kan det være godt å kjenne seg omsluttet av Guds kjølige armer.