Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Gripende hjertevarme

Kritty til høyre.
Foto: Ragnhild Tronvoll

Kritty hjelper ofte til med å trille eller leie de andre barna dit de skal og at de sitter rolig når de skal. Det er til stor hjelp for de ansatte ved senteret. Men noen ganger løper hun rundt og tuller med gutta også.
Krittys gruppe har ansvar for å gjøre klart til soving etter lunsj. Hun står enten på madrassrommet og deler ut dyner, puter og madrasser eller fordeler dem på rommene sammen med de andre. Hun tar gjerne de yngste på fanget på bussen, men kan også korrigere når det trengs. Dessuten er hun generøs på klemmer eller et vennskapelig klyp i kinnet. Hun en gledesspreder for vennene sine ved å være positiv, omsorgsfull og til tider godmodig rampete.

Lærer å ta ansvar

Kritty er bare et av de mange barna med samme holdning på ABBS. En av de første tingene jeg la merke til, og også noe av det jeg har satt mest pris på, er den omsorgen som finnes på stedet. En ting er at jeg har lært masse fra de voksne der om å være tålmodig og å vise ubetinget kjærlighet, men det som har imponert meg mest er hvordan barna hjelper og bryr seg om hverandre.

På ABBS bidrar alle med det de kan, både av praktiske gjøremål og å ta vare på hverandre. De eldre passer på de yngste, de som kan gå triller de som sitter i rullestol og de som kan spise selv mater de som ikke kan det. De rydder og leier hverandre, gjør ting klart og løfter hverandre hvis det trengs. Og de gjør det med glede. I tillegg er de veldig flinke til å vise at de er glad i hverandre og i oss voksne. Det er rørende langt inn i hjerterota.

Barna – en ressurs!

Så selv om de ansatte ikke er så mange som de absolutt ville vært i Norge, så får de dette til, blant annet ved at barna bidrar mye selv. Det er en veldig god verdi både å lære dem at de bør bidra og ikke minst vise de at det er mye de kan bidra med. Hjelpegleden tror jeg også ligger i at de føler seg nyttige, og det er viktig for å føle livskvalitet.

Har du lyst til å bidra til dette prosjektet? 
- Gi med kort her
- Overføre penger til konto 1503 02 13537. Merk innbetalingen med prosjektnummer 11498821

Du kan lese mer om prosjektet her!