Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

På leir for å styrke familiesamholdet

Pastorfamilier i Kambodsja gleder seg på tvers av generasjonene.
Foto: Hans Dysthe

145  deltakere og ledere, derav ti ledere fra Norge, var samlet på Highlands Bible College, langs hovedveien mellom Phnom Penh og kystbyen Sihanoukville. Deltakerne kom fra åtte ulike provinser i Kambodsja, samtlige var pastorfamilier.

 

Sunne og sterke familier
Ideen om familieleir kom etter at Normisjons lokalt ansatte, Lysom Kin og Sithuon Seap, var deltakere på en tilsvarende leir i Norge i 2013. Nå var tiden inne for å prøve det ut i Kambodsja. Grunnen til at det bare var pastorfamilier blant deltakerne, var at disse kan spre undervisningen og visjonen om viktigheten av sunne og sterke familier til sine menigheter.

 

Opplevelser sammen
En viktig faktor for å skape en god familieleir er, at familiene får opplevelser sammen. De kunne for eksempel gå sammen på den røde løperen, kjenne at de var viktige og ble satt pris på. Men leiren inneholdt også familiesamlinger; møter med sang, lek, drama og bibelfortellinger. Slik fikk familiene mer å snakke sammen om. På ettermiddagene var det også tid for leker og konkurranser, der familiene skulle oppleve samhold og fellesskap.

Det var også tid til at voksne og barn fikk egen undervisning. De voksne fikk undervist det bibelske grunnlaget for ekteskap og familie, og mulighet til å finne viktige verdier for eget familieliv. Søylene i en solid familie ble presentert og tilgivelsens plass i familien ble undervist. De voksne fikk også mulighet til å fornye ekteskapsløftet.

Nordmenn og kambodsjanere sammen

Barna fikk sin undervisning, med lek og aktiviteter, i egne grupper, ledet av  norske og kambodsjanske ungdommer.

 

Tilbakemeldingene var generelt positive. Dette var noe nytt, noe bra, noe å ta med seg hjem. Flere vitnesbyrd i etterkant fortalte om at leirens undervisning og fokus er viktig, fordi flere menigheter i Kambodsja går i oppløsning når pastorens ekteskap og familie går i oppløsning.
Målet er at leirer av denne typen skal være med å bygge sunne familier, som kan være viktige aktører i å skape sunne samfunn.