Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Barna på stråskolen

Foto:

-Det var en lørdag. Jeg var ute i gatene og lekte da det plutselig kom sinte menn med brune klær og svarte munnbind, sier hun stille.
-De kom og ødela husene våre. Pappa og broren min løp av gårde, men jeg ble stående og se på at de ødela alt vi eide. De spurte meg: «hva gjør du her? Ta tingene dine og løp av gårde!» Men jeg ble her. Så dro mennene fra landsbyen.

Det var den vanskeligste dagen i Pulmuni Hembrom sitt liv. Huset familien bodde i måtte bygges opp på nytt. Barna i Longsund mistet skolen sin da de sinte mennene jaget dem bort og ødela alt de hadde. Ikke en gang skolen ville de spare.

Nå går Pulmini i 7. klasse og hun har ambisjoner om å bli lærer.
-Jeg vil jobbe der jeg bor, sier hun.

Alltid på flukt
I 1965 kom de første bosetterne til landsbyen Longsund. Allerede i 1974 ble de jaget bort. Da flyktet de og bodde i flyktningleire før de flyttet tilbake. I 1996 startet en blodig konflikt mellom santaler og boroer i området. Situasjonen har nå roet seg, mye takket være Normisjons tilstedeværelse i området.

I 2010 ble området et skogsreservat og det ble sett på som et sted der ingen mennesker skulle bo. Helt uten varsel ble folket i Longsund jaget bort av skogsmyndighetene. De fulgte ikke reglene for evakuering og brente ned hus og ødela avlinger.

Fikk hjelp

Folket fra Longsund måtte starte på nytt og fikk hjelp fra Normisjon og andre frivillige organisasjoner til å bygge samfunnet opp igjen. De fikk mat og klær og midlertidige telt. I tillegg fikk de hjelp til rent drikkevann, helsetilbud og skolegang. At skolen er bygget opp av strå er en midlertidig løsning.

Bli med å hjelpe!

Det gjenstår en del i gjenoppbyggingsarbeidet og behovet for støtte er fortsatt stort. Vil du være med og støtte flyktningene i Assam, kan du lese mer om hvordan her.