Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tok med Mali til Møre

Foto:

Hun kom til Molde rett før sesongens første Normisjonstreff. Både direktemedlemmer og foreninger var invitert til Molde bedehus siste torsdag i august. Karen Ekern, stasjonert i Goundara i Mali, startet sine "Møre-dager" her. Hun gav de frammøtte innblikk i noen menneskers liv i Mali. De fikk høre om utfordringene som blir når regnet lar vente på seg, og om hvordan livet kan være tøft og vanskelig i Mali.

Mange tragedier i sommer
"Mange unge prøver å komme seg til andre land for å få seg arbeid, og blir med på farlige båtferder fra Libya mot Italia, som de ser på som Paradis. Flere opplever ulykke. Nå i sommer, har et hus hvor det bodde 8 ungdommer fra Goundara, blitt bombet, og alle omkom. En av de som døde, er sønnen til Banbo som er kristen og hjelper oss med barnemøtene i Goundara." 

Rammer alle
"Goundara er er liten landsby på ca 1000 mennesker langt inne i bushen, og dette rammer dem alle. Det er også en båt som har gått ned, hvor rundt 100 mennesker var med. Kun en overlevde. 8 av de unge mennene var fra Ossobidjanja landsby, og minst 30 andre (noen sier 60) fra landsbyer rundt, dvs blant annet Goundara og Toubaområdet (der vi driver Helsehageprosjektet)  Dermed har nesten alle familier i Oussobidjanja mistet en bror, en sønn eller en venn. Det er tøft for et lokal samfunn å takle slike tragedier." 

.
Satser på barna 
"Det er få døpte i landsbyen vår, og vi bruker tid på å være sammen med folk og bli kjent med dem. Mange vil høre fra Bibelen, men det er et tålmodighetsarbeid og går ikke så fort og få formidlet det vi vil om Gud og Jesus og gjøre folk til disipler. Vi har konsentrert oss mye om barna som er svært ivrige. Vi har hatt barnemøter et par ganger i uka, og mange kommer. På det meste 70 eller enda flere, men oftest rundt 30. Vi har vist Jesus-filmen og barna var med og sang."

Skolehage og helsehage

Etter møtet på Molde, reiste Karen til Vikebukt hvor hun skulle være med skolen der og snakke om helsehage-prosjektet i Mali. Hun forteller: På Vikebukt var jeg på barneskolen, som er en Montessoriskole. Jeg var først sammen med 1.og 2.klasse, og så hadde elevene ordnet felles mat i gymsalen. Alle satt rundt småbord og fikk rundstykker, brødskiver og drikke. Etterpå hadde jeg 3.og 4.klasse, og de viste meg også skolehagen som de har. Til slutt var jeg i 5. Og 6. Klasse, og de fikk hvert sitt frø av Moringa slik at de kan prøve å så og se om det spirer.
Det var misjonsmøte om kvelden." Vikebukt menighet støtter helsehage-prosjektet i Mali.

Lørdag var det tid for samlingsfest på Tingvoll. Der kom det også folk fra området omkring, og de fikk blant annet høre om helsehage-prosjektet. Dette arbeidet handler om å gi hjelp og veiledning i det å dyrke jorda, slik at de får mer ut av avlingene, og de får mer nærlingsrik mat. De hjelper også til med å grave brønner til rent drikkevann og vanning av åkrene. Prosjektet gjennomføres i Tomora kommune, og inkluderer 24 landsbyer. 

Flott innsats
Etter alle møtene her i Møre, reiste Karen videre til Haugesund, Bergen og flere andre steder i Norge. Hun oppsummerer det hun ønsker å formidle slik: "Det viktigste for meg å formidle overalt jeg har vært, er at selv om Mali er et fattig land og det er store utfordringer i Kassonkèarbeidet der jeg arbeider, så hjelper det vi gjør. Vi ser resultater både innen helse, jordbruk og andre områder, og i det kristne arbeidet får vi oppmuntringer og ser at Gud jobber med folk.
Jeg vil gjerne være med å inspirere misjonsfolket til fortsatt innsats, fordi det er meningsfylt og gjør en forskjell i mange menneskers liv. Min oppfordring er også at vi trenger flere misjonærer. Dette gjelder særlig til pionerarbeidet i Senegal, men også til Mali." 

Vi i Møre sier takk for besøket og inspirasjonen fra Karen og Mali! Karen selv, sier hun blir inspirert av å møte så mange flotte mennesker som vil være med i misjonsarbeidet.

Les mer her om du ønsker å bli misjonær