Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Støttet barneaktiviteter

Foto: Anne Haugestad

Barnas dag
I Norge kjenner vi godt til både morsdag og farsdag, men visste du at FN også har BARNAS dag på årskalenderen? Her i Ecuador blir denne dagen feiret i alle barnehager og skoler rundt 1. juni hvert år.
I mai ba lærerne på skolen om at vi skulle komme på besøk for å delta i en fin feiring.

-Barna her i bygda får ingen gave på barnedagen. Har dere mulighet til å hjelpe oss? sa rektor. Vi handlet inn godteri og småleker og gjorde kontoret vårt om til et lite «pakkeverksted.» Fredag 30. mai stod 85 elever klare og ventet på oss. Skolens elever arrangerte både andakt, lek og danseopptrinn. Dette var rett etter Kristi Himmelsfartsdag, så hva passet bedre enn å snakke om Jesus, kongen vår, som har omsorg for sine barn, både på barnas dag og alle andre dager.

Sola skinte og den storslåtte naturen med fantastisk utsikt fra fjellsiden, satte et ekstra preg på programmet. I Shushilcon er det ikke fest uten matservering. Et par av mødrene hadde laget middag som ble delt ut til alle.
Lærerne fortalte om livet på skolen og sendte med oss en søknad om støtte til møbler og annet utstyr. I sommerferien ble det kjøpt inn både arkivskap, sportsutstyr, førstehjelpsutstyr og brannslokkingsapparat som nå står klart til skolestart. I tillegg får hver elev tildelt kladdebøker, linjaler, penner og farget papir.

Ferieskole
Det er ikke vanlig med barneleir i Ecuador. I bygda Shushilcon fikk de i år hjelp av frivillige fra kirker i storbyen Guayaquil til å arrangere ferieskole for rundt 80 barn.

En av de frivillige, Allison, forteller at de ble veldig godt mottatt i bygda. Den lokale kirken bidro med mat og seng og barna var glade for å få fri fra pliktene sine hjemme. Dermed fikk de lov til å delta på undervisning et par timer på formiddagen og et par timer med fri lek på plassen utenfor kirken på ettermiddagen.
Den siste kvelden ble alle foreldre invitert og høydepunktet var da barna stilte opp med et felleskor.