Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Nytt elevinternat tatt i bruk

Nybygget på Risøy Folkehøgskole.
Foto: Risøy Folkehøgskole

1.360 nye kvadratmeter til en samlet kostnad av 26,5 millioner skal være med å bringe skolen videre framover, forteller rektor Per Kristiansen. Bygget, som rommer to undervisningsrom, 16 dobbeltrom, elevstue m. m., er tegnet av Einar Myraker, og entreprenør har vært Mesel & Sønner. Bygget finansieres hovedsakelig gjennom en statlig støtteordning for folkehøyskoler.

Med 147 elever ved skolen, som er ny rekord, kom bygget på plass i riktig tid, fortsetter. På spørsmål fra Agderpostens journalist om det blir klasseskille når bare noen få elever for toppmoderne rom, svarer han:
   – I de senere årene har vi pusset opp samtlige elevrom. Men det er klart at de som flytter inn i nybygget, får litt mer areal, finere elevstue i tillegg til at alt er helt nytt. Så litt klasseskille blir det, men ikke mye.

Rektor føyer til at internatet er blitt tatt imot med begeistring blant skolens ansatte og elever. Vi føler at det løfter hele skolemiljøet, sier han.

For tiden er brua over til Risøya stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Fra skolens side håper en at trafikken går greit med båter.