Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

I samme uniform

Foto: Audun Nedrelid

Utjevner forskjeller


Allantica

Når alle barna stiller opp om morgenen med samme uniform, er det ingen forskjell på hvem som blir støttet av foreldrene og hvem som blir støttet av giverne i Norge. De har samme utgangspunkt til å få seg en god utdannelse og til å få realisert sine drømmer. Bakgrunn har lite å si. Skoleuniform er en praksis man har innført i India for å gjøre nettopp dette - utjevne forskjeller.

-Jeg ønsker å bli noe innen vitenskap, sier Allantica.

-Og jeg vil bli doktor, og da sa min mor at jeg må gå på en English Medium School. Jeg fikk plass på Don Bosco, sier Mili Niska.


Stipendet gir Mili Niska muligheter hun ellers ikke ville hatt. Hun kommer fra en landsby som tar to timer å reise til og får derfor bo på internatet til skolen.

-Jeg kommer fra en fattig santal-familie i en liten landsby i Mohulpahari-området. Der har vi et jordhus. Min far er bonde og min mor er sykepleier. Jeg har en lillebror og bestemor bor også hos oss.


Mili Niska

Etter skoletid

Når jentene passerer skoleporten etter skoletid er forskjellene nok engang tilbake. Allantica reiser hjem, mens Mili Niska bor på internatet. Likevel er de mye sammen på fritiden.

-Jeg er her for å studere, ikke for å se hvem som er kristen eller hindu, svarer Allantica på spørsmålet om hun synes det er greit å invitere en kristen jente hjem.

-Jeg har mange venner som både er kristne og hinduer, sier Mili Niska.

 Skolegang til alle

Don Bosco er en av mange «English Medium Schools». Her foregår all undervisning på engelsk, noe som er svært viktig dersom elevene vil studere på høyskole eller universitet en gang i fremtiden. Alle «English Medium Schools» er privatskoler. Selv om de som går der får noe støtte fra myndighetene, er det fortsatt veldig dyrt å gå på skolen.

Gjennom vår samarbeidskirke Northern Evangelical Lutheran Church (NELC), tilbyr vi gratis kvalitetsutdanning på tre skoler på barne – og ungdomsnivå. Don Bosco er en av disse tre. Ved å støtte Don Bosco kan du være med og bidra til at flere barn fra fattige og undertrykte minoriteter får de samme mulighetene som de rikes barn.

Vil du støtte prosjektet, finner du informasjon her.


Se også filmen her: