Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Glad for hjelpende hender

Roberto fra San Augustin er en fornøyd og sterk assistent for Lazaro, administrator fra Den lutherske synoden på Cuba.
Foto: Foto: Solfrid Elgvin Lied

To år etter orkanen Sandys katastrofale ødeleggelser på Øst-Cuba mangler fortsatt mange mennesker ordentlig hus. Myndighetene har bygget opp den nødvendigste infrastruktur, men gjenoppbyggingen kan ta minst ti år, sier ekspertene. I den fattige bydelen San Augustin har den lutherske kirken ledet byggingen av hustak og vannreservoar.

Frivillig
- Det er flott å arbeide sammen med folk her i San Augustin, sier Lazaro Romero, som er frivillig administrator i oppbyggingen. Da det kom internasjonal støtte til å legge tak på åtti hus, tok den lutherske kirken i storbyen Santiago fatt på hjelpearbeidet. Med dyktige folk klarte man å strekke midlene til å gi nitti tak i den fattige forstaden.

- Her i San Augustin arbeider de fleste med produksjon av mursten, og slike som Roberto er dyktige arbeidsfolk, forteller Lazaro.

Vann til alle
- Vi kunne ikke la folk være uten ordentlig vanntilførsel, sier Ismael Laborde, biskop i Den lutherske synoden IEU.


Barna i San Augustin har fått rent vann på skolen og hjemme i tillegg til nytt tak på huset.

- Derfor påtok vi oss å lede alt arbeidet og dekke utgiftene til vannrør og pumpe, slik at hele landsbyen med skole og helsesenter kan få rent vann. Brønnene graves manuelt, og vannet pumpes opp i et reservoar som kommer alle til gode. Vi er vant til å få midler og arbeid til å dekke til mer enn det som er antatt. Slikt kalles velsignelse!

Innsatsvillige og dyktige folk i kirken jobber for å hjelpe de fattigste. Bli med å gi din gave du også!