Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Første ettåringer i Acta Agder

Asbjørn Smeland og Margrethe Sundvoll er Acta Agders første ettåringer.
Foto: Ole-Martin Storemyr

Margrethe Sundvoll (20) fra Tananger og Asbjørn Smeland (20) fra Vegårshei har lagt bak seg de første ukene i Agder. Begge er studenter på TT-linja på Bibelskolen i Grimstad og følger studieopplegget derfra. Kost og losji får de på Bibelskolen, og de blir en del av miljøet der.

– Hvorfor søkte dere på stillingen som ettåring?


Margrethe:
– Jeg hadde gått et år på folkehøgskole i Valdres og slo meg ikke til ro med å begynne å studere. Mamma så annonsen i Nytt fra Normisjon og viste den til meg. Dette var noe jeg kunne tenke meg, så jeg søkte – og fikk plassen. Føler det var Guds ledelse.

Asbjørn:
– Jeg hadde gått ett år på Acta bibelskole i Stavanger og var egentlig klar for å studere, men så ringte Trond (Vorhaug red.anm.) til meg og fortalte om ettåringsstillingen. Tiden var egentlig inne for å gå i militæret, men det” slapp” jeg – og det er jeg så takknemlig for, at jeg har lyst til å gi et år tilbake til Gud.

Forventninger
På spørsmål om hvilke forventninger ettåringene har til tjenesten i Acta, svarer først Margrethe:
– Jeg håper på å lære masse og se hvordan ting fungerer. Komme rundt, bli kjent. Jeg håper både å lære av leirarbeidet her – og kanskje lære bort noe også.
Asbjørn svarer:
– Jeg forventer å se en forskjell der vi er. Være med på endringer sammen med andre i staben.

– Hva brenner dere for?

Asbjørn:
– Jeg brenner for at Normisjon og Acta skal kjennetegnes av at vi hele tiden leter etter gullet i folk – og som anerkjenner og forteller sannheter fra Gud til hverandre. Vi er sønner og døtre av Gud, den allmektige. Drømmer om et Normisjon som ikke bare gjør sin”greie”, men som tydelig anerkjenner andre kirker og organisasjoner og heier på dem. Vi er alle del av Guds rike. Jeg/vi vil besøke lag, samtale om dette og undervise om dette.

Margrethe:
– Jeg brenner for leir, styrearbeid og lederutvikling – én til én-relasjon. Få opp et godt lederfellesskap. Jeg vil gjerne dele erfaringer fra Rogaland på leir, men også jobbe for et godt laglederfellesskap. Vise at vi setter pris på lederne og anerkjenne hvor viktig det arbeidet de gjør, er.

Ettåringene vil reise sammen med andre ansatte, men også alene. De har hver sin praksisveileder som hjelper dem til å planlegge besøk og oppgaver i regionen.

Hvis dere ønsker besøk, kan dere ta kontakt med Acta-leder Tonje M. Teistedal, e-post tonje.teistedal@normisjon.no.

Følg ettåringene på acta.as.