Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Luther og Lunde slås sammen

Pål André Lauritzen (t.v.), administrerende direktør i Vivo og Tom Teien, forlagssjef i Lunde.
Foto: Foto: Arne Sæteren

Denne uken ble det undertegnet en avtale mellom Vivo Holding (tidligere Bok og Media) og Lunde forlag om en fusjon mellom de to forlagene. Navnet på det nye forlaget blir Lunde Forlag A.S.

Administrerende direktør i Vivo, Pål André Lauritzen, sier i en pressemelding at bokhandlerkjeden Vivo i en årrekke har vært eid i fellesskap av Misjonssambandet og Normisjon, gjennom henholdsvis Lunde og Vivo Holding. 

– Nå gjør vi det samme med forlagene, sier han.

Kontor på Fjellhaug
Ønsket om å styrke økonomien og etablere en mer effektiv forlagsdrift skal være bakgrunnen for sammenslåingen. Eierne mener også at det nye forlaget vil få større muligheter til å posisjonere seg strategisk i en bokbransje som er i rask endring. 

Det fusjonerte forlaget skal ha kontor på Fjellhaug i Oslo, og Tom Teien, som nå er forlagssjef i Lunde forlag, blir forlagssjef i det nye forlaget.

Forlagssjefen i Luther, Morten Dahle Stærk, får spesielt ansvar for salg og markedsføring i det nye forlaget. Tom Teien opplyser at det fortsatt vil bli gitt ut bøker under forlagsnavnet Luther.

Lunde forlag (Misjonssambandet) vil ha aksjemajoriteten med 85 prosent av aksjene i det fusjonerte forlaget, mens Vivo Holding (Normisjon) vil ha 85 prosent av aksjene i bokhandelkjeden Vivo.