Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Mirnas kostbare tro

Foto: Illustrasjonsfoto Shutterstock

Mirna var 20 år og bodde i Libanon. Som ung hadde hun håp og drømmer for livet sitt. Til tross for at hun bodde i et land med mye uro, så hun lyst på fremtiden. Hun var forlovet med en kjekk, ung mann og hadde lyst til å utdanne seg til å bli lærer.

Mirna er en søkende jente, og da hun fikk høre at en venninne hun hadde var kristen, begynte hun å stille spørsmål til henne. Venninnen ga Mirna en CD med kristne sanger og andakter. Et kaos av følelser vellet fram i kroppen da hun hørte på CD-en første gang. Var det virkelig sant det som ble fortalt om Jesus som verdens frelser? Tankene kvernet i flere dager. Hun ville vite mer. Tenke, undre og finne ut mer om livets største mysterium. For å finne svarene begynte hun å se på den kristne TV-kanalen Sat 7 og da bestemte hun seg. Hun ville bli kristen.

Mirna fortalte om omvendelsen til en venninne. Hun ønsket å bryte forlovelsen med sin kommende muslimske mann og heller gifte seg med en som var kristen. Venninnen var rystet. Hun kontaktet foreldrene til Mirna og fortalte alt. Fra denne dag ble Mirnas liv et mareritt.

Foreldrene var redde for å miste kontrollen. De slettet alle TV-kanalene til Sat 7 på satelitten. Deretter konfiskerte de Mirnas mobiltelefon. De krevde at Mirna ikke skulle gå utenfor hjemmet uten tilsyn og kontrollerte til enhver tid hva hun gjorde, hvem hun ville besøke og hvilke medier hun brukte. Men Mirna nektet å gi opp.

Hun klarte å stille inn kanalene til Sat 7 på nytt. Etterhvert forandret hun også navn fra Mirna til Faith. Da rant det over for foreldrene. 5 dager etter navnebyttet ble Mirna, eller Faith, sendt mot sin vilje til onkelen og tanten i Riyadh, som er Saudi Arabias hovedstad. Fra en nettkafe i byen kontaktet hun Sat 7 for å finne støtte i den svært vanskelige situasjonen. I en lengre periode kommuniserte hun med de ansatte i kanalen og ønsket støtte, råd og forbønn.

Det er ingen som vet hvordan det går med Mirna i dag. Kanskje har hun klart å rømme og stå på egne ben. Dessverre er det også en mulighet for at det ikke går så bra.

 

Vil du støtte Sat 7? Her finner du mer informasjon.