Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Provasinis håp

Foto: Illustrasjon Shutterstock

Provasini var lykkelig gift med en mann som elsket henne høyt. Sammen har de fått en sønn og tre døtre. De levde et enkelt liv på et småbruk i Sunamganj distrikt i Bangladesh. Der livnæret de seg på å dyrke frukt og grønnsaker som de solgte til det lokale markedet. Inntektene kunne variere fra år til år. I år med gode avlinger fikk familien tilstrekkelig med inntekter. I dårlige år derimot, måtte de være ekstra sparsommelige. De måtte forsake mye, men det var aldri så ille at de sultet. De hadde det bra, følte ekteparet den gang.

Vendepunktet
Lykken viste seg å være kortvarig. Da Provasinis mann var ute i åkeren og arbeidet fikk han plutselig akutte brystsmerter. Han holdt seg inntil brystet og klarte å rope «hjelp!» før han falt ned i gjørma. Provasini slapp alt hun hadde i armene og løp til ektemannen. Det hun ikke visste den gang var at mannen hadde symptomer på hjerteinnfarkt. Han døde bare noen få dager etterpå.

Provasini var full av sorg etter tapet av mannen. Midt i sorgen og ensomhet kjente hun også en nagende frykt for fremtiden. Hvordan skulle de klare seg økonomisk nå?

Håpet
En selvhjelpsgruppe kom den hardt prøvde familien til unnsetning. Provasini ble en del av et prosjekt som skal hjelpe fattige småbrukere til mer lønnsom drift. Hva skulle de gjøre ut av det de allerede hadde på gården?

Provasini og mannen hadde i flere år eid både kuer og okser til selvforsyning. I selvhjelpsgruppen ble derimot Provasini bevisstgjort på hvilken inntektskilde dyrene kunne være for henne, så lenge hun ga dem riktig stell og næringsrik kosthold.

Etter å ha deltatt på kurset la hun om driften. Dyrene fikk mer næringsrik mat og de ble fetere. Dette tredoblet produksjonen på både kjøtt og melk. Med økte inntekter kunne familien investere i et større fjøs med plass til flere kuer og okser.

Provasini er takknemlig for hjelpen hun fikk i selvhjelpsgruppen og hun omtaler det som «livreddende.»

Vil du støtte SanCred? Da kan du hjelpe mange fattige på landsbygda i Bangladesh.

Her kan du gi en gave.