Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Bærekraftig misjon

Foto: Per Martin Hepsøe

Det var spennende å møte alle de flinke folka i Radio Dumka. I radiokanalen har alle de ansatte ulike oppgaver og jeg ble imponert over hvor gode de var på disippelgjøring.

Dersom noen i en landsby ringer og ønsker å høre mer om Jesus, reiser de ut til denne landsbyen og snakker med dem. De er gode på å formidle budskapet om evangeliet og de har vært med på å bringe mange mennesker til Jesus. 

Støtte til ny-kristne


Marie Øygård og Ingrid Straume i samtale med Pastor Lucia Tudu, som leder Radio Dumka.
 
De ansatte som reiser ut til landsbyene er ressurspersoner for ny-kristne og de imøtekommer alle utfordringene man da står overfor. Dette er et godt eksempel bærekraftig misjonsarbeid. Landsbyene følges tett opp med besøk og noen ganger sender de folk som bor i en landsby et par ukers tid, såkalt omreisende evangelister. Det er ikke alltid dette er nødvendig. De legger vekt på at arbeidet skal bli gjort grundig og at de skal bruke de lokale ressursene som finnes. De er gode på menighetsplanting.

 Feiret dåp og nye kristne


En hel familie skulle døpes.

Da vi var der møtte vi en familie i en landsby som skulle bli døpes. Disse var de første kristne i landsbyen, og hele mandagskvelden var satt av til å feire dåpen som skulle skje på tirsdag morgen. Da kom det en stor mengde folk fra de andre landsbyene i området for å feire de som ny-kristne. Han ene sa at han hadde opplevd å bli helbredet når han tok imot Jesus. Dagen etter, da dåpen fant sted, kom det flere familier til Radio Dumka og ønsket å bli døpt.

 Det nytter!

Det er et arbeid som gir mange frukter. Leder for dette arbeidet er Lucia Tudu. Hun er opptatt av at radioen skal bringe kunnskap på mange områder av livet. De har laget informasjon om miljø, human trafficking, helse og selvsagt om Jesus. Lucia sa også at de kan se forandringer i landsbyer som tar imot Jesus i alt fra hverdagslige ting til store ting.

 Studioet til Radio Dumka.