Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Samlet inn 760 000 kroner på 90 minutter

Framneselever løper for jenter i Asia
Foto: Foto: Framnes vg skole

Beløpet på 759 732kr er rekordhøyt på skolen som hvert år driver innsamling til internasjonale prosjekt.

Pengene går til prosjektet Like mye verdt, i regi av misjonsorganisasjonen Normisjon og støtter jenter i India, Nepal og Bangladesh. Elevene har selv valgt prosjektet som årets satsning.

Aksjonslederne Jan-Håkon Reinemo (18) og Lena Bognøy Kleivdal (18) var målløse når resultatet ble offentliggjort for elevene sent lørdag kveld.

- Dette er helt uvirkelig. Det er helt vanvittig at folk har stått på så masse. Nå er vi veldig glade. Vi vet hvor mye dette betyr der nede, sier de to som selv nettopp har vært i Bangladesh og sett noen av prosjektene skolen støtter.

Fortsetter innsamlingen
Løpet hadde mange seriøse løpere men også flere kreative innslag som fiskere, tvillinger med sammenflettet flette og politi.

Elevene hadde før løpet samlet inn nesten 100 000 kroner og elevene vil fortsette å samle inn penger resten av skoleåret.

Framnes Kristne Vidaregåande Skole er en internatskole med ca. 260 elever. Om lag 200 bor på internatet. Skolen drives av Indremisjonsforbundet og Indremisjonssamskipnaden. Skolen ligg i Norheimsund i Hardanger.