Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Vil forandre samfunnet

Foto: Enos Hasdak

 -Jeg vil spre budskapet om at utdannelse løfter oss opp fra fattigdom. Da må jeg først fullføre min egen utdannelse og finne meg en godt betalt jobb.

Hun er 19 år, kommer fra folkegruppen Khasi, og hun vokste opp på landsbygda. Den lutherske menigheten i Bangladesh gir henne støtte til å bo på internat i hovedstaden Dhaka.

-Foreldrene mine er fattige og jobber på en plantasje. De er glade for at jeg har muligheten til å velge annerledes. Det er viktig for meg at flere får muligheten til studiestipend. Utdanning kan utjevne forskjellene mellom fattige og rike i Bangladesh.

Vil hjelpe sitt eget folk


-Jeg kommer fra en fattig familie og hadde få muligheter til å få en utdannelse, sier Arpona (20).

 –Uten støtten ville jeg aldri ha klart å fullføre drømmen om en gang å bli tannlege.

Arpona er en av tre søstre og hun kommer fra den undertrykte folkegruppen santalfolket. Foreldrene hadde ikke råd til å gi døtrene høyere utdannelse og de var derfor avhengig av støtte til utdanningsstipend. Utdannelsen har hun lyst til å bruke til hjelp for andre.

-Når jeg er ferdig utdannet skal jeg hjelpe mitt eget folk, santalfolket, sier hun.

Vil jobbe for forandring


For 28 år gamle Benjir er det ingen selvfølge at han nå tar en mastergrad i administrasjon og ledelse. Han kommer fra en stor søskenflokk og foreldrene er fattige plantasjearbeidere. Utdanningsstipendet bidrar til at han både kan studere og bo i Dhaka.

-Jeg vet ikke hvilke jobbmuligheter jeg får i fremtiden, men jeg har et ønske om å jobbe i en veldedig organisasjon. Det er svært få som tar utdannelse der jeg kommer fra og jeg håper at vi som faktisk gjør det kan vise at utdannelse baner veien for nye muligheter!