Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Gnistrende julegave-soul

Soul Children Aalesund har mange talent som både synger og rapper
Foto: Foto: Johan Behrentz

Ingen skal være i tvil om hva som kommer til å ligge under juletreet til bestemødre og bestefedre, onkler og tanter og mange flere denne jula. I intense vår-måneder har medlemmer av Soul Children i Ålesund øvd og terpet på sangene som fyller den runde skiva. Over tusen dugnadstimer er brukt, og 700 pizzasnurrer er fortært. Det endelige resultatet har fått navnet «One Day», og en fredag i oktober var den ferdig til lansering. Og hvilken presentasjon!


Foto: Johan Behrentz

Tommelen opp

Festsalen i Parken Hotell i Ålesund var fylt til siste stol, da de unge sangerne stormet gjennom den mørke salen og tok oppstilling foran lys-spotene på scena. Og dermed begynte showet, som hadde et klart evangelisk budskap. Jesus vender tommelen opp for oss. Med intens innlevelse og koordinerte bevegelser og dans ble det en opplevelse som også rørte fram noen tårer blant publikum.
Soul Children Aalesund har mange talent å øse av, og det ble gjort til gangs. Her var rolige ballader, pop, gospel og rocka-soul. Og rapp. Og alt på engelsk, selvfølgelig. «Helping hand», «In my hart is joy», «Praise him» og til sammen ti låter er støpt på rillene I plata, og tilhørerne på releaskonserten fikk høre dem alle sammen, live og med eget orkester.

Stort budsjett
– Det er viktig å huske på at Gud ikke står med pekefingeren rettet mot deg, men med tommelen vendt oppover og heier på deg, sier dirigent Vidar Åsebø, som har skrevet flere av låtene til CDn. I tillegg er det tekster av Rune Bang, Geir H. Eikrem og Martin Tonheim. Flere kjente musikere spiller. Budsjettet for plata er på 250.000 kroner, og 140.000 av dem er sponsormidler! Ikke rart dirigent Vidar Åsebø kaller det «Litt galskap».
-Vi ønsket å lage noe om var så bra at medlemmene om 20 år vil ta det fram og vise det til barna sine, sa dirigenten til Sunnmørsposten etter konserten.


Gjester fra Normisjon var nesten målløs etter konserten.  Foto: Johan Behrentz

Godtepose

Medlemmer av foreldregruppa ledet lanseringen på en frisk måte der målet var klart: Sangen skulle ære Gud og Jesus. Gjesten fra Normisjon fulgte opp med stolte lovord, og en god pose godteri til Soul-barna. Vidar Åsebø er dirigent og høstet velfortjente blomster.