Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Normisjon kurser sine ansatte i Mali for å kunne takle Ebola-trusselen

Ebolaundervisning i Bamako. En av arbeiderne forklarer viktigheten av å vaske hender.
Foto: Therese Glendrange

Dette forteller Normisjons direktør Therese Glendrange i siste utgave av Glendrangeposten. Hun skriver at det nok er en større frykt i Norge, hvor man daglig blir bombardert med bilder og rapporter. På TV i Mali er det informasjon på nyhetene og morsomme teaterstykker som oppfordrer til god hygiene og oppgir gratis telefonnummer som man skal ringe i tilfelle man lurer på noe.

Så langt har ingen andre tilfeller blitt registrert. Folk snakket lite om ebola før et tilfelle ble oppdaget i Mali, men plutselig er man blitt mye mer oppmerksom på håndvask. De «opplyste» er forsiktige med å håndhilse. Men ellers går livet som normalt, rapporterer Therese. Hun sier videre:

   – I Normisjon har vi hatt undervisningssamlinger for alle våre ansatte om hva ebola er, hvordan den smitter, og hva vi kan gjøre for å beskytte oss på arbeidsplassen og i familien. Undervisningen begynte med et teaterstykke som viste hvordan sykdom kan gå fra person til person når man ikke passer på hygienen. Det begynte med en uhygienisk slakter, og bare fortsatte derfra. Nå venter vi i spenning til den 14. november. Dersom det ikke er meldt flere tilfeller innen den tid, kan vi puste ut og si at de klarte å hindre spredning – i hvert fall denne gangen.