Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tidenes tenleir

Foto: Kari Tønnessen

Stort smil
Jeg sitter på kontoret denne tirdags morgenen og smiler. Smiler bredt fordi jeg har fått være med på noe så fantastisk kjekt og givende. Jeg har fått være med å arrangere første Acta Tenleir i Hordaland. Jeg føler meg så privilegert og takknemlig som får jobbe med barn og ungdom og bruke arbeidstiden min på dem! 

Bli med på leir!
La meg fortelle deg litt om det som skjedde i helga, slik at du, om mulig, skal føle litt på hvordan det hadde vært å være der sammen med oss på leir!

Planlegging med supre ledere
I lange tider har jeg planlagt og stått på for å gjøre denne helga mulig. Om du ikke visste det fra før, kan jeg nå fortelle deg at det å arrangere leir ikke er bare, bare. Mye planlegging må til og det er mange tanker i hodet samtidig. Nå tenker du sikkert at jeg gjorde alt alene, men der tar du feil. Med meg på laget hadde jeg fått med meg fantastiske ledere! Ledere som gledet seg sammen med meg til å møte de fantastiske deltakerne som sakte, men sikkert begynte å melde seg på. 

Fellesskap med Jesus
Selv har jeg så å si vokst opp på leir. Minner om ledere som tok seg tid til å lytte, aktiviteter som var gøye, sene netter, bibeltimeundervisninger, nye sanger, underholdning – men mest av alt – minner om fellesskap. Fellesskap med barn og ungdom på min egen alder som ville følge Jesus! Og derfor gledet jeg meg så til Acta Tenleir, for jeg vil så gjerne være med å gi noen av disse minnene videre til barn og ungdom i Hordaland. 

Bli kjent
Helga kom og vi lederne var spente på hvem disse 16 jentene, som hadde meldt seg på leir, var. 

Bønnevandring
På fredagskvelden hadde vi kveldsmøte med påfølgende bønnevandring. Jeg får tårer i øynene når jeg tenker på den kvelden. Bare det å se disse 13-14 åringene skrive bønnelapper, feste takkelapper på veggen, slå opp bibelvers og gå til forbønn gjør inntrykk - Det gjør noe med meg. Det å se på takkelappene etterpå var fantastisk! «Takk for at du døde på korset», «Takk for at du har skapt meg akkurat som jeg er», «Takk for alt», «Takk for familie og venner» og «Takk for at jeg får være den jeg er» er bare noen av tingene som sto på den nydelige takkeveggen.

#elsketogsendt
På lørdagen var det mye som skjedde. Bibeltime, aktivitetsløype, misjonstime, konsert, delekveld og underholdning. Jeg har ikke mulighet til å fortelle om alt, men jeg vil mer enn gjerne dele noen glimt fra helgen. Temaet for leiren var #elsketogsendt, og bibeltimene var delt opp i to. På lørdagen hørte vi om første del av temaet, om at vi er elsket, og på søndagen hørte vi om at vi er sendt. Begge bibeltimene tok utgangspunkt i teksten fra Johannes 4 om kvinnen som møter Jesus ved brønnen. Vi fikk høre om at vi alle er elsket og at vi er sendt ut for å fortelle andre om Jesus. 

Delekveld
På lørdags kveld hadde vi blant annet delekveld ute i den ene lavvoen. Da satt vi rundt bålet og mange av lederne og deltakerne delte vitnesbyrdene sine. Det gjør inntrykk på meg når jeg hører deltakere fortelle om helbredelser, deler sine favorittvers fra Bibelen eller forteller om bønnesvar. Jeg tror det er kjempeviktig at de lærer å sette ord på hva troen betyr for dem. 

Forbilder i lederne
Også lederne delte fra livene sine, og jeg tror det betyr mye at deltakerne møter denne siden ved lederne. Vi avsluttet med å be sammen, og når du hører deltakere takke Gud for en fantastisk fin dag på leir og for at de har blitt kjent med de andre deltakerne og lederne, kan jeg ikke annet enn å smile. Jeg er så fylt av takknemlighet etter denne helgen og etter alt jeg har fått være med på. Det er utrolig kjekt og givende å bruke en helg sammen med ungdommer. De trenger gode forbilder å se opp til!

Den beste leiren
Når vi på søndagen får høre at «det har vært den beste leiren jeg har vært på», vet jeg at det var verdt alle timene med arbeid og forberedelser. 

For lenge å vente ett år
Deltakere og ledere ble enige om at det var for lenge å vente et år til neste gang vi sees, så i februar/mars skal vi arrangere en leirkveld. Jeg gleder meg allerede til å se deltakeren igjen! 

Tusen takk for en fantastisk leir! Gleder meg til at flere blir med på leirene fremover.