Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Hva gir deg hvile, fred og ro?

Torunn Fjelde Hansen
Foto: Einar Larsen

Sett at du er en slik som kobler av med fiskestanga. Når du står der ved vannet, opplever du en ro som du bare får der. Det er en så flott opplevelse at du skulle unne en av dine nærmeste å oppleve det samme. Hva ville du gjort for og fått han med? Hengt opp en plakat på nærbutikken? Satt inn en annonse i lokalavisa?

Tror du han ville kommet? Hvordan ville du gått fram dersom han ikke kom etter invitasjonen som han fikk i butikken og avisa?

For meg passer det ikke å slappe av med en fiskestang. Jeg vil heller ta en tur til fjells for å koble av. Ofte har jeg sagt: «Det å gå til fjells hjelper mot alt, unntatt tannverk». (Men da legger datteren min til: -« og gnagsår».)

Hvordan ville jeg gått frem dersom jeg skulle invitert noen med på fjelltur? Jeg måtte selvsagt invitert noen jeg kjenner fra før, noen jeg har en relasjon til. Det kan være en venn, noen i familien eller en nabo. Det ville vært naturlig å starte med og fortelle om tidligere opplevelser med det å gå til fjells, hva jeg hadde opplevd der, og hva det gav meg. (og her gjelder det å være ærlig… solen skinner ikke på alle turene, og noen motbakker vil det alltid være.)

Hvorfor er det så mye lettere å fortelle om ferieturen til Syden, enn opplevelsene sammen med Gud? Tiden sammen med Gud som far hjelper meg ikke bare når jeg trenger å koble av, men også til tider koble på. Det er ulike ting jeg får hjelp til i ulike situasjoner. Krefter, tilgivelse, hvile… Gud ser meg, og gir meg det jeg trenger for dagen.

Hvordan skal jeg kunne fortelle de jeg er glad i at Gud bryr seg om dem også? At Gud har noen å gi dem i deres hverdag også?

Jeg tror jeg må gjøre det på samme måte som jeg ville gjort om jeg skulle tatt dem på fjelltur: Bli kjent, vitne og så ta dem med. Hvordan vil du gå fram?

Englene som sang på Betlehemsmarken sang: «Ære være Gud i det høyeste, og FRED på jorden hos mennesker som vil gjøre Guds vilje» (Studiebibelen for tweens 2013)

Måtte julen 2014 bli en slik tid at du, og de du bryr deg om, får oppleve fred, ro og hvile.