Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

40 år med julemesser på Byremo

Under julemessa på Byremo var det sang av Bjøro Håland som da var på hjemlige trakter.
Foto: Ole-Martin Storemyr

De første årene ble messa holdt i det gamle bedehuset, men her ble det etter hvert både varmt og trangt. I 1990 ble messa flyttet til Byremohallen. Olga Flottorp som var en av de som var med å starte det hele – og var med på hele 80-tallet – sier at det var en positiv opplevelse å flytte til hallen og få bedre plass. Når en var til stede på messa i 2014, skjønner en godt at det var nødvendig med bedre plass. Utover dagen fyltes Byremohallen opp av messeglade sørlendinger.

Olga Flottorp forteller at Olav Skjeggedal og Magne Kjetså var selvskrevne predikanter de første årene. Etter hvert fikk også andre slippe til. Knut Svein Dale har vært regionens faste utsending de senere år.

Mye penger til Indremisjon og Normisjon har det også blitt etter 40 år med julemesser. Ca. 6,8 millioner brutto er det blitt samlet inn på disse årene. I år ble bruttoresultatet kr 290 540,–. Talere var Magne Kjetså, Bente Lill Flottorp og Tor Ivar Hornnes. Foruten Bjøro Håland var det sang av barnekoret og Safari Gospelkor fra Oslo. Sistnevnte hadde også konsert etter at messa var over.