Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

- Trondheim er et strategisk sted å drive misjonsskole

Misjonsskolen Gå Ut Senteret lokaliseres midt i Trondheim Sentrum
Foto:

- Trondheim er blant annet valgt av misjonsstrategiske hensyn. Når skolen skulle flyttes, ønsket vi å flytte den til et sted utenfor "bibelbeltet" og et sted der det ikke er mange bibelskoler fra før, sier
Anne Birgitta Langmoen Kvelland


Det er Normisjonsmenigheten Salem i Trondheim som nå får i oppdrag å drive den tradisjonsrike misjonsskolen.

- Det er Gå Ut Senterets visjon som gjør at Salem menighet ønsker skolen velkommen med åpne armer. Det passer som hånd i hanske med menighetens visjon om å gjøre verdifulle mennesker til bevisste etterfølgere av Jesus Kristus, sier prosjektleder for Gå Ut Senteret i Trondheim, Ørjan Tinnen.

- Vi er opptatt av å kombinere de åpenbare kvalitetene i skolens studietilbud med de mulighetene som finnes ved å legge skolen til en storby og til en menighet full av liv. De siste par dagene har jeg ringt til alle skolens søkere for neste skoleår, og alle jeg har snakket med stiller seg positive til at skolen nå skal være i Trondheim, forteller Tinnen.


- Det er viktig å understreke at vi ikke lager en ny skole i Trondheim. Det er Misjonsskolen Gå Ut Senteret som flyttes og skal videreføres på et nytt sted. Jeg føler meg sikker på at Gå Ut Senteret vil nyte godt av å være knyttet til menigheten, og jeg har også en sterk anelse om at byen og menigheten vil komme til å utvikles av Gå Ut Senteret, sier Tinnen.

Normisjons generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland mener det er avgjørende for skolen at den nå knyttes til en av Normisjons menigheter.

- Salem er en forsamling som evner å se ut over seg selv, den er opptatt av internasjonal misjon og ønsker å styrke dette engasjementet. Videre har Salem et stort tilfang av ungdommer i alderen 18+, sier Kvelland.

Landsstyret i Normisjon vedtok i april å starte utredning av Gå Ut Senterets framtid. I utredningsarbeidet ble det klart at det ikke er mulig å få en bærekraftig drift av skolen i Hurdal. Årsmøtet for Misjonsskole Gå Ut Senteret vedtok derfor i starten av desember å søke utdanningsdirektoratet om flytting av skolen til Trondheim.

- Gå Ut Senteret har betydd svært mye i arbeidet for å oppnå Normisjons visjon. Misjonsskolen Gå Ut Senteret skal fortsette med samme profil. Sterkt fokus på internasjonal misjon i tråd med Normisjon visjon: Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag. Misjon i Normisjon drives ikke langs to linjer (hjemme - ute), men langs én: Fra der vi er - til dem som ennå ikke kjenner Jesus. Skolen vil fortsette å være et GÅ UT senter for Normisjon, sier Kvelland.

LES MER: Informasjonssskriv om Gå Ut Senteret i Trondheim